To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pilot nagle przestał działać

Asia88 - 28-03-2017, 15:24
Temat postu: [Cari 1.6] Pilot nagle przestał działać
Witajcie,

wczoraj wieczorem standardowo zamknęłam auto pilotem. Dzis rano pilot nie działał, samochód w ogóle nie reagował. Okazało się, że jakby zapadł się guzik otwierania/zamykania, otworzyłam więc samochód kluczykiem, ale nie dalo się go odpalić, bo włączył się alarm. Rozkręcilam kluczyk i okazało się że dioda pali się non stop, wiec coś się popsuło. Wzielam zapasowy pilot, który jest sprawny, ale samochód na niego nie reaguje. Nie mogę go w dalszym ciągu odpalić, bo po wejściu do środka włącza się alarm. Czy ktoś może wie co mogę w takiej sytuacji zrobić?:)

Bizi78 - 28-03-2017, 16:00

Do tego zapasowego przełóż baterię z tego zepsutego (lub załóż nową baterię) i sprawdź czy się wyłączy alarm.
Asia88 - 28-03-2017, 16:08

Bizi78 napisał/a:
Do tego zapasowego przełóż baterię z tego zepsutego (lub załóż nową baterię) i sprawdź czy się wyłączy alarm.

Już próbowałam..:( dalej nic

[ Dodano: 28-03-2017, 20:06 ]
yczytałam żeby odłączyć przełącznik serwisowy. oczywiście nie mogę go znaleźć.carisma z 2001 roku.zdjelam osłonkę poniżej kierownicy,bo podobno tam gdzieś jest,czy ktoś może mi wskazać jego lokalizację?;)

Bizi78 - 28-03-2017, 21:48

Asia88 napisał/a:
czy ktoś może mi wskazać jego lokalizację?;)

Może być wszędzie, w zależności gdzie montażysta go zamontował, choć przeważnie jest gdzieś w okolicy centralki alarmu.

Jeszcze dopytam, czy zakładałaś nową baterię :?:

Asia88 - 01-04-2017, 19:01

Udało mi się w koncu wyłączyć kodem do autoalarmu. Baterie zmieniłam, na razie nie wiem co się popsuło. Jednakże nadal​ bardzo mnie frapuje gdzie jest ten przełącznik,bo go nie mogę znaleźć;)