To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarna strzała OT1

farmacon - 28-03-2017, 20:32
Temat postu: Czarna strzała OT1
Witam serdecznie
Nasz nowy nabytek OT1, po perypetiach z imobilajzerem, po wymianie filtrów, olejów, tarcz i klocków oraz zmianie kapci na letnie juz pod domem :)

mroz3k - 28-03-2017, 20:47

Gratulacje, czekam na więcej zdjęć ;)
farmacon - 28-03-2017, 21:02

Pierwszy tuning :)

Owiewki HEKO

Bzyk_R1 - 29-03-2017, 09:44

Siadła felga ładnie od ASXa! Fajny czarnuch tylko szkoda że bez relingów i ktoś się znaczków i napisów pozbył. W komorze też bardzo ładnie. No to czekamy na foty, relacje i opis jak się maszyna sprawuje. Obserwuj wydarzenia w forum regionalnym, mam nadzieję że się spotkamy na spocie na śląsku!
Fragu - 29-03-2017, 10:06

Kolejny turbiak! Fajnie.

Jak pisze Bzyku felgi przypasowały bardzo ładnie - zdecydowanie na plus.

Będzie gazownia? :wink:

Pawel1988 - 29-03-2017, 16:35

Ja bym powiedział kolejny turbiak ze śląska :-) a skąd dokładnie ?
Bardzo ładny :D

farmacon - 29-03-2017, 18:35

Owiewki założone :) żonka pomogła

Opona z felga siedzi, dobrze sie prowadzi.
W najbliższym czasie felgi do malowania na czarno a zaciski na czerwono

Najbardziej podoba mi sie zadbany środek, prawie nówka :) i brak oznaczeń, każdy się pyta co to za auto

Outka sie bardzo fajnie prowadzi, naprawde dobrze sie zbiera

W planach jest zagazowanie, jak ktoś gazował turbiaka i wszytko oki to poproszę o namiar na fachowca na śląsku

Jesteśmy z Katowic, mieszkamy w sosnowcu, pracujemy w Bytomiu
Pozdrawiamy

Pawel1988 - 29-03-2017, 19:24

Ja tez pracuje w Bytomiu :-) Gazuje wszystkie auta w Chorzowie na ul. 3-go maja 38 i wszystkim polecam. https://goo.gl/maps/2yeHV2ptecu Jak narazie zero skarg. Fakt ze był jeden problem z moim ale szybko rozwiązany. Ja mam lpg-tech. Teraz montują KME Ktoś od nas jeździ na tym wiec możesz popatrzeć jaki sprzęt i np taki zamontować. Chyba jakiś KME dual żeby listwa była z dwóch stron zasilana. Ale to tylko taka moja propozycja. Może się spotkamy kiedys na drodze. Ja na Śląsku jeszcze na żywo nie spotkalem nigdy turbolota :-)
apg2312 - 29-03-2017, 19:29

Pawel1988 napisał/a:
Gazuje wszystkie auta w Chorzowie na ul. 3-go maja 38 i wszystkim polecam.

Całkowicie się z powyższym zgadzam :)

Bzyk_R1 - 29-03-2017, 19:59

No i wszystko jasne!!! To widzimy się w sosnowcu niebawem. Często jestem w Milowicach. Ale będzie poturbowanych Outków na spocie. Nareszcie. Jeżeli planujesz podnoszenie mocy rozważ KME Dual lub inna nazwa Twin. Ja u siebie mam AC R01 i niebawem zdam relacje jak daje radę z czipsem :) Skórki zadbane. Ehh dotykałbym :D
W@sio - 29-03-2017, 20:48

Bzyk_R1 napisał/a:
Ja u siebie mam AC R01 i niebawem zdam relacje jak daje radę z czipsem

Podejrzewam, że będziesz miał trochę większe spadki ciśnienia na pełnym obciążeniu :) U mnie na seryjnej mapie spadek dla Twina był rzędu 0,1 bara, po mapie jest 0.2 bara... a przecież reduktor kupiony z ogromnym zapasem.

AC R01 jest w zasadzie na styk z serią, więc radzę już myśleć o wymianie Krzysiu :) /EOT

farmacon napisał/a:
Owiewki założone żonka pomogła
radzę Ci przykleić na silikon, albo klej do szyb do uszczelek w tylnych drzwiach, bo mnie jedna z nich odfrunęła w trasie i musiałem całkiem zdjąć :)

Auto fajne, ale nie był bym sobą gdybym się nie czepił :P
Sprawdzałeś historię wypadkową? O ile się nie myle, wszystkie Turbo miały grafitowe wnętrza lamp - może mnie ktoś sprostuje, ale znam tylko jedno Turbo z chromowanymi lampami... i było klepane przodem i tyłem, inaczej nie opłacało by się go ściągnąć ze szwajcarii (auto należy do mojego dobrego kolegi, który wiedział co kupuje)

Bzyk_R1 - 29-03-2017, 21:07

W@sio napisał/a:
może mnie ktoś sprostuje, ale znam tylko jedno Turbo z chromowanymi lampami...

Myślę że nie ma co prostować. Powinny być grafitowe a nie a la "lexus look" Ale mleko się wylało i Turbiak już ma nowego właściciela. W sumie Twoja teoria Piotrze tłumaczyłaby brak znaczków i napisów. Teraz farmacon, ma taki cudowny słodki czas że nie chciałem mu wkładać łyżki dziegciu ;) Ale mam nadzieję że będę mógł się przyjrzeć mu z bliska w sosnowcu ;)

farmacon - 29-03-2017, 21:39

To co mogłem to sprawdziłem, znajomy blacharz do niczego się nie doczepił, na zmianę wydechu i lamp mam dokumenty ze szwajcarskiego salonu Misia, ale wiadomo ze polski handlarz potrafi :) . Czterech śladów nie zostawia :) zapraszam na oględziny :) za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
farmacon - 30-03-2017, 19:14

Drugie tankowanie i nie najgorsze spalanie, jazda mieszana. Mam nadzieje ze u mnie temperatura i obroty oki ?

Fragu - 30-03-2017, 20:08

Okej! :D