Outlander II GEN Techniczne - Wymiana opon z czujnikami cisnienia
martinscrew22 - 28-03-2017, 22:02 Temat postu: Wymiana opon z czujnikami cisnienia Niedlugo bede wymieniac opony na letnie w Mitsubishi Outlander 2.0 MIVEC 2WD (147 KM). Posiadam system TPMS i nie wiem za bardzo gdzie moglbym w Szczecinie wymienic opony ze wzgledu na te czujniki cisnienia. Czy ASO czy jakas inna placowka? Z czym wogole sie wiaze wymiana opon z zimowych na letnie z czujnikami cisnienia?
Bede wdzieczny za informacje gdzie moglbym to zrobic w Szczecinie.
Pozdrawiam
martinscrew22
jaromir - 28-03-2017, 22:22
Hej. Ja w zeszłym roku wymieniałem w ASO na Ustowie, koszt chyba 180zł z hotelowaniem opon. Pozdrawiam
Tafla - 29-03-2017, 10:50
W większości serwisów nie ma żadnego problemu z wymianą opon z czujnikami. Warto jednak im powiedzieć, że czujniki są zamontowane.
Czy w letnim komplecie też masz czujniki? Jeśli tak, to wtedy musisz w ustawieniach samochodu zmienić na ten drugi komplet. Jeśli nie masz, to wtedy pewnie trzeba deaktywować czujniki w komputerze.
martinscrew22 - 30-03-2017, 00:13
Mam jedynie opony letnie. Jak niedawno kupilem ten samochod to byl tylko jeden zestaw aluminiowych felg. Wiec podejrzewam ze jak przyjdzie do wymiany opon z zimowych na letnie to nie bede musial kalibrowac systemu, tylko zaloza opony letnie i tyle.
|
|
|