Outlander II GEN Techniczne - Slady oleju patrz fotka Outek 2.2 DID 156PS
koniu12 - 29-03-2017, 21:00 Temat postu: Slady oleju patrz fotka Outek 2.2 DID 156PS Witam,
pod pokrywa, zaraz za silnikiem przebiega gruba rura a do niej wchodzi mala rurka.
Ta mala jest dosc luzno wsadzona i cala w oleju. Przez luz, olej dostaje sie na zewnatrz.
Czy ktos moze mi powiedziec co to jest ?
Pozdrowka
Adam
enea - 29-03-2017, 21:02
ta mala rurka nie idzie przypadkiem z pokrywy zaworow ?
Aleksander1965 - 29-03-2017, 21:19
To kolego odma a olej idzie do dolotu turbiny w założeniu opary olejowe z pokrywy zaworów
koniu12 - 29-03-2017, 21:30
wiec nie ma sie czym martwic ?
Bzyk_R1 - 29-03-2017, 21:33
koniu12 napisał/a: | wiec nie ma sie czym martwic ? |
W ciepłe dni nie, na zimę zdjąć przedmuchać umyć ekstrakcyjną i obserwować
koniu12 - 29-03-2017, 21:41
dzieki!
Moody - 02-04-2017, 13:21
To się faktycznie lekko trzyma. Już kiedyś założyłem na to opaskę metalową (tzw. ślimakową) i skręciłem bo to moim zdaniem wlot dla fałszywego powietrza. No i czasem kapie.
Samo rozwiązanie technicznie także budzi niesmak. Opary z silnika porywają drobiny oleju i to z czym nie poradzi sobie układ separacji jest kierowane do dolotu powietrza. Konstruktorzy zamiast starać się to jednak gdzieś jeszcze skroplić i odprowadzić do miski olejowej stwierdzają, że łatwiej to spalić. I stąd takie naciski na oleje z niskim SAPS i zapis w instrukcji, że jego zużycie do 1l na 1000km to zjawisko normalne. Poza tym jest upaprane w oleju turbo i przewody powietrza. Ściągnijcie kiedyś sobie kolektor to zobaczycie się co się robi gdy drobiny oleju zawarte w tłoczonym powietrzu napotykają tam sadzę ze spalin dostarczaną wstecznie przez EGR.
Aleksander1965 - 02-04-2017, 14:19
Moody napisał/a: | To się faktycznie lekko trzyma. Już kiedyś założyłem na to opaskę metalową (tzw. ślimakową) i skręciłem bo to moim zdaniem wlot dla fałszywego powietrza. No i czasem kapie.
Samo rozwiązanie technicznie także budzi niesmak. Opary z silnika porywają drobiny oleju i to z czym nie poradzi sobie układ separacji jest kierowane do dolotu powietrza. Konstruktorzy zamiast starać się to jednak gdzieś jeszcze skroplić i odprowadzić do miski olejowej stwierdzają, że łatwiej to spalić. I stąd takie naciski na oleje z niskim SAPS i zapis w instrukcji, że jego zużycie do 1l na 1000km to zjawisko normalne. Poza tym jest upaprane w oleju turbo i przewody powietrza. Ściągnijcie kiedyś sobie kolektor to zobaczycie się co się robi gdy drobiny oleju zawarte w tłoczonym powietrzu napotykają tam sadzę ze spalin dostarczaną wstecznie przez EGR. |
Dokładnie tak jak kolego piszesz....
|
|
|