Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4 MIVEC] brak swiatel postojiwych , dlugich ,spryskiwac
romangrob - 31-03-2017, 13:02 Temat postu: [I 2.4 MIVEC] brak swiatel postojiwych , dlugich ,spryskiwac witam wszystkich mam problem
wysiadły mi swiatła postojowe długie halogeny oraz brak wycieraczek czasowych i spryskiwaczy przedniej szyby
elektryk wymienił mi modul za bzp i nadal nic podmienialem tez manetki i ecu pod maska
co zrobic moze ktos wie
jak nic nie pójdzie elektryk ominie mi to i podlaczy przez osobne przekazniki choc ja wolal bym orginalnie prosze pomocy
Bizi78 - 31-03-2017, 14:25
A bezpieczniki sprawdził .
elektryk - 31-03-2017, 22:45 Temat postu: Re: brak swiatel postojiwych , dlugich ,spryskiwac
romangrob napisał/a: | wysiadły mi swiatła postojowe długie halogeny oraz brak wycieraczek czasowych i spryskiwaczy przedniej szyby
elektryk wymienił mi modul za bzp i nadal nic podmienialem tez manetki i ecu pod maska | IMHO brzmi to jak brak komunikacji na magistrali między sterownikiem świateł, ETACS a manetkami, szukaj problemu w kabelkach. Spróbuj podjechać też do innego elektryka, może ten co byłeś nie jest kiepski, ale skończyła mu się kreatywność.
romangrob - 04-04-2017, 08:38
bzp sprawdzone niby sygnał jakis wychodzi ale bez schematu ciezko kable niby tez przejscia wszedzie maja jak by ktos miał schemat elektryczny swiateł to był bym wdzieczny a do innego elektryka podjade po wypłacie
Bzyk_R1 - 04-04-2017, 10:26
Może to coś pomoże:
romangrob - 08-04-2017, 07:40
wczoraj przestały mi działac wycieraczki całkowicie
Jaro1974 - 08-04-2017, 21:25
Może przekaźniki są uszkodzone? Bo skoro sygnał na przewodach jest to na chwilę obecną to mi przychodzi na myśl.
romangrob - 15-04-2017, 10:15
elektryk przerabia mi swiatla i wycieraczki bezposrednio przez przekazniki bo nie bardzo elektrycy chca sie tego podjac karzdy sie wymiguje napisze cos wiecej jak odbiore auto
[ Dodano: 20-04-2017, 14:21 ]
odebrałem auto niestety nic nie zrobione niby walniete jest ecu bo sygnal do niego dochodzi ale juz z niego nie wychodzi tak twierdzi elektryk
ja juz wczesniej podmieniałem to i tak nie swiecilo podmienialem na uzywke
moze ktos mial by schemat swiateł i wycieraczek
w poniedzialek wioze do innego elektryka
JAK BEDE MIAŁ CHEMAT TO SAM DOJDE CO NIE DZIALA
|
|
|