Pajero IV - Rdza na tylnych drzwiach
Ma82 - 04-04-2017, 11:56 Temat postu: Rdza na tylnych drzwiach Witajcie,
Przy okazji wiosennych porządków przejrzałem budę pod kątem korozji. Nie jest źle, ale tylne drzwi są mocno pordzewiałe na całej długości po uszczelką na górze. I lewe i prawe.
Ten typ tak ma? Prędzej spodziewałbym się rdzy na dolnym rancie. Na pewno muszę to naprawić. Myślę nad wymianą uszczelki, pewnie ona jest winna, tylko czy coś to da?
Sir Stanczyk - 05-04-2017, 16:48
No ja tak nie mam... Podwozie i nadkola tak. No i prób/stopień więc część ramy to mi rdzewieje. ALe nie drzwi...
jepm - 06-04-2017, 09:10
Sprawdziłem - u mnie też pod uszczelką na górze tylnych drzwi jest rdza - prawe i lewe - nie widać póki nie odchyli się uszczelki. Sama uszczelka w porządku - to pewnie efekt byle jakiego lakierowania w fabryce - taki sam słaby lakier jest u mnie na tej części nadkola którą widać po otwarciu drzwi. bardzo cienka warstwa która już się u mnie wyciera i powoli zaczyna pokrywać się rudym nalotem.
ruks - 07-04-2017, 21:30
Muszę sprawdzić u siebie to miejsce. Generalnie ja mam kilka parchów na tylnej klapie, przy szyberdachu i rdzawy nalot na podwoziu :-/
Ma82 - 10-04-2017, 11:44
Podwozie ok, nie dziwi mnie rdza. Ale nadwozie w 6 letnim samochodzie? Ale skoro i jepm tak ma, to chyba nic nadzwyczajnego się tam nie wydarzyło.
Mam Montereya z 1995. Rama najlepsze lata ma za sobą (raz nawet pękła przy ostrym szarpaniu), ale nadwozie praktycznie bez rdzy. Ale wtedy to i lakiery były inne...
|
|
|