To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Cari 1.8 GLS 16 V hatchback

riat - 05-04-2017, 07:35
Temat postu: [Cari 1.8] Cari 1.8 GLS 16 V hatchback
Witam
Jak to jest z paliwomierzem? Czy jak się wyłączy stacyjkę i wyjmie kluczyk to winien pokazywać "0" czy aktualny stan paliwa w zbiorniku?
U mnie pokazuje około połowy baku. Czy to jest o"k i mam się cieszyć, że jeszcze mam połowę zbiornika?
Jest to dla mnie ważne bo jeżdżę na lpg i rzadko tankuję benzynę. Gdyby się okazało, że ten paliwomierz mnie oszukuje to może się zdarzyć, że bak będzie pusty a ja będę myślał, że coś w nim jest i wiadomo, będzie tzw "kicha"!
Jak sprawdza się czy ten zegar jest o'k?
Bardzo proszę Szanownych Forumowiczów o podpowiedź jak to jest z tym wskaźnikiem
To tyle
Pozdrawiam
R

robertdg - 05-04-2017, 07:45

Wskażnik pokazuje aktualny stan paliwa nawet na zgaszonym silniku, a czy jest sprawny, to już wypadałoby albo zdemontowac licznik albo zajrzec pod tylna kanape
riat - 05-04-2017, 09:52
Temat postu: Cari 1.8 GLS 16 V hatchback
DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
R

Hugo - 05-04-2017, 10:36

robertdg napisał/a:
Wskażnik pokazuje aktualny stan paliwa nawet na zgaszonym silniku
Nie wiem jak w Carismie, pewnie będzie tak jak w Space Starze, więc po zgaszeniu silnika wskaźnik powinien opaść na "0".
Bizi78 - 05-04-2017, 11:02

Hugo napisał/a:
Nie wiem jak w Carismie, pewnie będzie tak jak w Space Starze, więc po zgaszeniu silnika wskaźnik powinien opaść na "0".

W carismie jest inaczej, czyli wskazówka cały czas pokazuje ilość paliwa nawet na zgaszonym :wink: .

Hugo - 05-04-2017, 13:56

A to dziwne. Człowiek uczy się całe życie.