To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problem z biegami (1.8 GDI)

kartovel - 07-04-2017, 15:57
Temat postu: Problem z biegami (1.8 GDI)
Witam. Pare dni temu podczas normalnej jazdy przy zmianie z 2 na 3 nastąpiło małe pęknięcie czegoś i lewarek zaczął bardzo dziwnie chodzić. Jest on bardzo luźny i przy zmianie biegów np na 1 trzeba mocno go wciskać w lewo a i tak nie zawsze wchodzi przez co czasami musiałem próbować ruszać z 2 bo nie było innej możliwości. Moja Cari jest w silniku 1.8 GDI i z tego co wiem tutaj tulejki wybieraka nie występują (jezeli dobrze czytałem) co może być przyczyną ?
robertdg - 07-04-2017, 19:58

Mogło oberwac sie mocowanie linek na skrzyni, popatrz tuz pod rura zasilajaca silnik powietrzem od puszki filtra
kartovel - 10-04-2017, 18:13

Za pare dni udaję się na kanał który jest niedaleko mnie i dopiero wtedy będe probówał diagnozować problem. 5 lat temu jak odbieralem od szwagra auto z niemiec był robiony rozrząd oraz kilka innych pierdółek lecz nie było wymieniane sprzęgło. W te 5 lat przejechałem jakieś 20tyś km. Czy może być to także wina zjechanego sprzęgła ?

[ Dodano: 11-04-2017, 14:59 ]
A jednak lipa. Dzisiaj po uruchomieniu samochodu po wyrzuceniu go na luz już nie mogę wrzucić na żaden bieg. Lewarek jak i sprzęgło są luźne. Na dniach zaholuje auto na warsztat bo innego wyjścia narazie nie ma :/

[ Dodano: 26-04-2017, 15:16 ]
Problem rozwiązany, uszkodzony okazał się wysprzęglik. Cena takowego wyniosła u mnie 55 zł.