ASX Techniczne - Klimatyzacja problem
pontonhel - 14-04-2017, 19:25 Temat postu: Klimatyzacja problem Witam wszystkich. mam problem z klimatyzacją . Mianowicie po odpaleniu i włączeniu klimatyzacji widze jak ciągle załącza się i rozłącza sprężarka klimatyzacji w krótkich odstępach czasu takich około 5 sekund mimo że ustawiona temperatura jest na LOW.
Klimatyzacja nie chłodzi czynnik jest w układzie 2.8bara na stronie niskiego ciśnienia, nie mierzyłem na wysokim (brak szybkozłączki )
tokyo - 21-04-2017, 07:10
na co masz ustawiony nawiew ponieważ może się zal opcja zal klimy do odparowania szyby przedniej w okresie zimowym - taka funkcja w miskach dioda na przycisku tego nie pokazuje.
Cisnienie zmierz za pomocą testera bo musisz wiedzieć co widzi komputer w aucie a nie urządzenie zewnetrzne
MichciuGT - 21-04-2017, 09:31
pontonhel napisał/a: | Klimatyzacja nie chłodzi czynnik jest w układzie 2.8bara na stronie niskiego ciśnienia, nie mierzyłem na wysokim (brak szybkozłączki ) |
To nie jest dobry sposób żeby sprawdzać czy jest czynnik w układzie, bo może być go 200g jak i 600g...
jeśli mierzysz na włączonej klimatyzacji, to po przepompowaniu trochę sprężarką spada ciśnienie i się wyłącza...
No ale jeśli masz taką możliwość to tak jak tokyo napisał, sprawdź jakie ciśnienie pokazuje komputer, albo (nie wiem czy jest jakaś serwisówka gdzie jest opisany taki pomiar) zmierz napięcie na czujniku ciśnienia.
|
|
|