Pajero Sport - dymi na czarno
turecki009 - 15-04-2017, 17:56 Temat postu: dymi na czarno witam, koledzy zarejestrowałem się , pozdrawiam wszystkich i proszę o jakie¶ wskazówki, moje pajero sport dymi na czarno w momencie gdy deptam na gaz. Byłem serwisie i padło na wtryski- wszystkie 4 końcówki wymieniłem na nowe i niestety dalej dymi. Może mniej ale jednak czarny dywan roz¶cielam za sob±, dodam jeszcze ,że moc jest ale ( turbiny nie słyszę ale może to jaki¶ jej pocz±tek końca ) , a może to efekt zalegania tej sadzy w katalizatorze i wydechu po laniu tych wtrysków, ( po naprawie przejechałem 150 kilometrów ) czy to może się jeszcze wypalić czy jest co¶ na rzeczy. Nie chcę bez sensu robić kolejnych drogich napraw bo może to jaki¶ lżejszy problem, dodam ze to 2,5 diesel 115 kucy z 2000 roku
milo - 15-04-2017, 18:28
turecki009 napisał/a: | Byłem serwisie i padło na wtryski- wszystkie 4 końcówki wymieniłem na nowe i niestety dalej dymi. |
Nie zawsze dymienie oznacza że to wtryski
Sprawdz dolot i turbine czy ma odpowiednie ci¶nienie
Za dawkę paliwa odpowiada w dużym stopniu map sensor czujnik cisnienia powietrza doładowania jesli taki posiadasz http://www.ebay.pl/itm/MI...R-/261992064076
turecki009 - 16-04-2017, 10:07
Dzieki, też my¶lałem o turbinie, jak sprawdzę dam znać
|
|
|