Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Problem z prędkościomierzem
Chupacabra - 16-04-2017, 19:37 Temat postu: [MSS 1.6] Problem z prędkościomierzem Witam, mam problem z predkosciomierzem, a polega na tym ze raz wskazuje prędkość a czasem nie. Podczas gdy nie wskazuje prędkości to czuć delikatne szarpanie przy hamowaniu silnikiem, delikatne szarpanie czuć przez około 3-5 sekund po czym przestaje szarpać. Wie ktoś może co być tego powodem?
zet-em - 19-04-2017, 10:42
Cześć Chupacabra
Pierwsze, co przychodzi mi do głowy to czujnik prędkościomierza w skrzyni biegów - dostęp niezbyt przyjemny, lepiej z kanału. Może wtyk jest poluzowany, może brudny lub przetarty kabel. Znajduje się w górnej części obudowy skrzyni biegów, mniej więcej głęboko pionowo pod przepustnicą.
Może to jakaś źle kontaktująca masa silnika, może to czysto elektryczna sprawa wiązki przy tablicy rozdzielczej - powodów jest wiele, musisz posprawdzać te sprawy o których wspomniałem.
Pozdr;
AidsD - 20-04-2017, 21:43
zet-em, co do wymiany impulsatora to da się to zrobić od góry tylko trzeba wiedzieć gdzie rękę włożyć i spokojnie da się to zrobić. Sam to zrobiłem pod blokiem.
Ale zastanawia mnie co może powodować szarpanie
plecho1 - 20-04-2017, 21:53
Na pewno problem z sygnałem, albo przerwy albo zakłócenia.
SiMa - 21-04-2017, 01:10
U mnie niedawno też pojawił się problem z szarpaniem, po odpuszczeniu "gazu". U siebie obstawiam brudną przepustnicę, albo poduszki. Licznik działa poprawnie, a komp błędów nie pokazuje....
|
|
|