Pajero Sport - Auto Traci moc
MaciekMaciek - 18-04-2017, 15:09 Temat postu: Auto Traci moc Witam ,posiadam Pajero sporta z 2001 ,2.5 TD 99koni , problem polega na tym ze gdy jade wszsytko niby ok ,a nagle auto traci moc ,gaz w podłodze ale nie jedzie i gasnie ,ogolnie da sie odpalic ale nie podtzyma obrotów i znow gasnie ,,filtr paliwa wymieniłem i dalej to samo , a gdy odpalam musze dłuzej przytrzymac kluczyk wtedy załapie od razu wciskam gaz do podłogi i jakoś chwile jest ok a potem znow utrata mocy. Może ktoś wie co to może być? zaznaczam ze dopiero co kupiłem auto i przejechałem 400km i nic dopiero teraz zaczął tak robić i nwm co może być nie tak.
Sir Stanczyk - 18-04-2017, 19:24
Ja tak miałem na gazie i okazało się że dopływ-przewód się przytkał i nie było dopływu (dokładniej mówiąc, dopływ był ale mały, za mały by utrzymać auto na chodzie) paliwa. Może u Ciebie podobnie, ale z płynnym paliwem. Nie podaje wystarczająco (jak przygazujesz to mocniej poda paliwko dlatego jest efekt, ale po chwili obroty lecą w dół dopływ odcięty i gaśnie).
michoł - 18-04-2017, 21:05
To wygląda raczej na pompę, niestety, ale w Bytowie czyli jakieś 60 km od Ciebie masz najlepszy warsztat do spraw miśków. Zadzwoń do Zbyszka numer znajdziesz choćby na e-pajero. Na pewno coś Ci doradzi.
milo - 18-04-2017, 21:19
Zrób zasialnie z odzielnego zbiornika pojemnika bo mozesz mieć nieszczelność lub coś z drożnoscią
MaciekMaciek napisał/a: | filtr paliwa wymieniłem i dalej to samo |
Pompka jest twarda ? pompowałeś ?
MaciekMaciek - 19-04-2017, 10:10
Dobra ,oddałem auto mechanikowi ,zobaczymy co powie i dam znać ,a pompka była twarda
[ Dodano: 23-04-2017, 15:17 ]
Póki co mechanik stwierdził ze to pompka paliwa , ale jak odbiorę auto i się wybiorę na jakaś dłuższa wycieczkę to się okaże czy to było faktycznie to czy wyjdzie ze to coś innego 😝
michoł - 26-04-2017, 19:16
i jak kolego, problem ogarnięty ? napisz co było nie tak ..
MaciekMaciek - 27-04-2017, 11:45
No póki co to normalnie jeżdzi i wszystko ok ,mechanik przeczyścił zaworki od pompy ,odpowietrzył układ i wszystko działa narazie ,zobaczymy jak bedzie dalej
|
|
|