[02-06]Lancer CS0 - Ceny części do Mitsubishi vs do innych marek
leoluke - 20-04-2017, 10:22 Temat postu: Ceny części do Mitsubishi vs do innych marek Czytając motoryzacyjne fora internetowe, gdzie każdy chwali to czym sam jeździ, często spotykałem się z opiniami, że ceny części do Mitsubishi są jednymi z najdroższych na rynku. Wiem, że ogólnie Japończyki są drogie, ale ostatnio dwie różne osoby próbowały mnie przekonać, że taniej niż do Mitsubishi jest już kupić części do Mercedesów i Subaru. Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć, ale że sam nie mam porównania, chciałbym się zapytać Was o opinię. Czy Mitsubishi naprawdę jest aż tak drogie w porównaniu do innych marek japońskich lub niemieckich premium (BMW, Merc)? Pytanie dotyczy samochodów około 10cio letnich i zakładamy, że nie interesują nas zamienniki o jakości gorszej niż oryginały.
sla - 20-04-2017, 13:33
Nie możesz porównywać części do Mitsubishi i samochodów klasy premium. Ale do samochodów niemieckich jest tyle firm produkujących zamienniki, że ich ceny są bardzo konkurencyjne. Serwisowanie mojego Lancera w ASO było droższe niż A5 też w ASO. To już o czymś świadczy. Nie wiem jak jest w Subaru, ale serwis Mitsubishi i ceny za oryginalne części są w/g mnie bardzo wysokie. Byłem posiadaczem 2 nowych Lancerów i serwisowałem je tylko w ASO.
Krzyzak - 20-04-2017, 13:35
Blacharskie czy oryginalne z polskiego ASO pewnie tak, ale normalne części eksploatacyjne są w niskich cenach - na pewno taniej kupisz klocki hamulcowe czy amortyzatory niż do np. BMW.
Wystarczy sprawdzić na jakiejkolwiek stronie z częściami...
|
|
|