To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarnulka Misti

matik0109 - 25-04-2017, 17:32
Temat postu: Czarnulka Misti
Witam wszystkich :)

Mam na imię Mateusz, a przedstawiam Wam moją piękną Misti.

Marka / Model - Mitsubishi Lancer
Wersja - Invite
Silnik- 1.8 Mivec
Liczba koni - 105kW/143KM
Data Produkcji - 06.08.2009r.
Kolor - X42 Amethyst Black Pearl Clearcoat
Paliwo - PB
Przebieg z dnia 19.04.2017 - 136 335 km
W moim prawnym posiadaniu - 09.01.2017r.

Po rejestracji mała sesja jeszcze z moją Leną (Daewoo Lanos 1.5DOHC), która wyjechała na Ukrainę, oj trochę modów w niej było :cry:

Ogólnie założenie było takie przed kupnem Lancera, że kończę z modami zostaje to co kupiłem i robię tylko bieżące naprawy, które są koniczne.
Niestety moje postanowienie długo nie przetrwało i po kilku dniach czytania na forum o różnych modyfikacjach, wyznaczyłem sobie plan działania.

Na pierwszy odstrzał zawias, fela i podstawowe płyny, filtry, świece i opony.

•Zawias: Eibach 30/25 + KYB Excel-G + rozpórka Staffa
•Felga: ATS 7.0 x 17 ET:45
•Opony: Goodyear Efficientgrip Performance 215/50R17 91W
•Filtr powietrza i oleju: K&N i Filtron
•Świece: Denso K20PSR-B8,
•Olej: Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30

Ogarnąłem ramki pod tablice rejestracyjne

Po modyfikacjach prezentuje się tak /jeszcze bez ramek/

Teraz czekam jeszcze na siłowniki maski które 19.04 otrzymała poczta w Hong Kongu także po majówce powinny dotrzeć do mnie :)

Ostatnią(chyba) modyfikacją na ten rok będzie wymiana radia na takie + montaż USB BT, BT audio i kamery cofania.

Pozdrawiam :)

matik0109 - 07-05-2017, 14:40

No i siłowniki wpadły 8)

Venom86 - 07-05-2017, 15:55

No i pięknie, podasz linka do tych siłowników ? :D
mkm - 14-05-2017, 09:21

Ależ się felgi zgubiły :shock: - wyglądają jak małe 15-teczki - nie wiem czy ET nie za duże - może pomyśl nad dystansami?
Chyba, że to kwestia zdjęć :wink:

matik0109 - 14-05-2017, 15:46

mkm, co masz na myśli? jak dla mnie są w idealnym położeniu nie wystają poza obrys nadkoli są prawie na równi co przenosi się na to, że nie piaskują mi drzwi :)
mkm - 15-05-2017, 21:12

To, że musiałem wnikliwie czytać, żeby dowiedzieć się, że to siedemnastki :D
Na zdjęciach wydają się malutkie :P

matik0109 - 15-05-2017, 23:20

W sumie te zdjęcia były świeżo po wymianie zawiasu, teraz się wszystko ułożyło i troszeczkę niżej jest ale w rzeczywistości nie są takie małe, choć na 19 by lepiej wyglądał no ale cena i komfort, a to ma być dupowóz a nie jakiś tam guulf xd
matik0109 - 29-05-2017, 15:51

W sobotę trochę się pobawiłem z plastidipem - grill i część pod rejestracją pomalowana na czarny mat

Podczas malowania niestety wyszła przykra niespodzianka, dolny grill wgnieciony i lekko dolna część zderzaka pod rejestracją. :? Wygląda jakby ktoś wjechał komuś w hak(poprzedni właściciel) albo ktoś hakiem wjechał podczas cofania. Także czeka mnie wymiana zderzaka :twisted: :evil: :twisted: :evil:

matik0109 - 04-08-2017, 09:14

Siemka, od ostatniego razu wpadło nowe oryginalne radyjko z BT, BT audio oraz USB. Do tego dojdzie jeszcze kamera cofania :) Aaa Rockforda nie ma po prostu taka ramka mi się trafiła po promocji :D

Stary uchwyt na telefon się połamał więc pomyślałem żeby przetestować magnetyczny uchwyt i póki co sprawuje się świetnie do tego nie ma nic na szybie :D

Wideorejestrator Viofo A119 v2 też zamontowałem w miejscu praktycznie nie widocznym z zewnątrz

A wczoraj zabrałem się za prawie dwu godzinne mycie auta. Dojechałem do domu jeszcze czysty wszedłem i zaczął padać deszcz i fura znowu uwalona :evil: :evil:
Ale przetestowałem płyn do felg z Sonaxa i powiem, że nawet robi robotę

No i na koniec wróciłem do chromu plastidip na który przykleiły się owady nie wytrzymał ciśnienia myjki :mrgreen: Kiedyś rozwiercę śruby i polakieruję grill :) To zdjęcie ziemniakiem zrobione :?

Pzdr 8)