[96-02]Colt CJ0 - Colt (CJ0) 1.6 Brak mocy na BP i problem z odpalaniem z rana
i7Piotrek - 01-05-2017, 19:51 Temat postu: Colt (CJ0) 1.6 Brak mocy na BP i problem z odpalaniem z rana Hej, nabyłem ostatnio colta wszystko fajnie ale najbardziej dolegająca rzeczą jest to że jak jade na jakim kolwiek biegu przelącze na benzynke to auto ma moc kosiarki nie jedzie obroty spadają i gaśnie.
Na LPG jest normalnie.
Podobno jest jakiś problem z którymś wężykiem ale patrzyłem pod autem ale nic nie znalazłem.
prawdopodobnie dostaje powietrze z paliwem + powietrze i prawdopodobnie tak chodzi ale pewien nie jestem.
Z rana na zimnym odpalenie go na PB tez wymaga cierpliwości jak odpali i zassie paliwo to silnikiem trzepie dość mocno rozgrzeje sie przelączam na LPG i jest ok.
Jakieś sugestie gdzie szukać i gdzie leży przyczyna?
Pozdrawiam
Bizi78 - 01-05-2017, 20:21
Może paliwo się cofa do zbiornika i stąd problemy.
Trzeba się przyjrzeć układowi paliwowemu.
Ja bym zaczął od wymiany filtra paliwa w baku.
i7Piotrek - 01-05-2017, 20:42
jak postoi dłużej to trzeba kręcić z 10-15s zanim cokolwiek sie zacznie dziać tak po przeważnie 3 próbach auto odpala, filtr paliwa jak i pompa paliwa nowe sa.
Bizi78 - 01-05-2017, 20:59
Filtry paliwa chyba są dwa, jeden w zbiorniku a drugi pod maską.
Co do wężyków jak mówił mechanik to popatrz może przy listwie wtryskowej.
Anonymous - 01-05-2017, 21:11 Temat postu: Re: Colt (CJ0) 1.6 Brak mocy na BP i problem z odpalaniem z
i7Piotrek - 01-05-2017, 21:29 Temat postu: Re: Colt (CJ0) 1.6 Brak mocy na BP i problem z odpalaniem z
Hyzz napisał/a: | i7Piotrek napisał/a: | prawdopodobnie dostaje powietrze z paliwem + powietrze i prawdopodobnie tak chodzi ale pewien nie jestem.
|
Dobrze kombinujesz ale za wolno chłopcze.Co takiego powoduje ,że na lpg wszystko śmiga a na benzynie już nie za bardzo ? |
powietrze w układzie paliwowym?
KaWu - 01-05-2017, 21:33
Przyjrzyj sie wtryskom pb i zmierz ciśnienie paliwa.
Jak masz sekwencje lpg to jak chodzi na lpg to włączaj tylko po jednym lpg i obserwuj czasy wtrysku i prace silnika ...
i7Piotrek - 01-05-2017, 22:02
KaWu napisał/a: | Przyjrzyj sie wtryskom pb i zmierz ciśnienie paliwa.
Jak masz sekwencje lpg to jak chodzi na lpg to włączaj tylko po jednym lpg i obserwuj czasy wtrysku i prace silnika ... |
Czym mam to zmiwerzyć? wtrysków jakos nie zamierzam demontowac bo niewiem czy to zpowrotem ogarne
aż taki biegły w tym nie jestem ale sie cały czas uczę
No i pytanie czy wtryski z galanta będą pasowały? bo mam zapasowe:)
Anonymous - 01-05-2017, 22:21
Bizi78 - 01-05-2017, 23:06
Aby wyeliminować LPG to zakręć gaz wyjeździj go z instalacji aż przełączy się na Pb i na następny dzień spróbuj odpalić.
i7Piotrek - 13-05-2017, 13:55
Może to byc spowodowane też tym że bak mam nieszczelny i niema odpowiedniego podcisnienia na listwie BP?
Bo bak mam nie szczelny na 100%...
EDIT:
Dzisiaj mi brakło LPG nie dało się wogule auta odpalić po zatankowaniu i po jakimś krótkim czasie auto odpala na PB i się przelącza na LPG.
Czyli membrama w 100%?
|
|
|