Tuning - Swap w Colcie z 1.3 z LPG na 1.8 GTI
Anonymous - 18-03-2007, 12:56 Temat postu: Swap w Colcie z 1.3 z LPG na 1.8 GTI Wlaśnie tak sie zastanawiam czy ktos przekladal silnik z 4g13 na 4g93 w Colcie.Moje pytanie jest czysto teoretyczne...ale chciałbym wiedzieć jakie byłby tego koszta itp. Szukałem w poprzednich tematach ale jakoś nie mogę sie dokopać.Moze kiedys przeloze:)
Pozdrawiam
Anonymous - 19-03-2007, 23:59
wiem ze w coltach cao wymiana silników z 1,3 na 1,6 jest dosyc prosta i napewno mozliwa niewiem co do silnika 1,8 bo tam podobno jest jusz inna skrzynia biegów poszukaj dobrze na forum bo takich tematów jest dosc duzo . pozdr:)
Hubeeert - 20-03-2007, 00:05
damianrally, bardzo mila ogolnie napisana i kompletnie nic nie wnoszaca odpowiedz.
Ogolniki prosze gdzies indziej zamieszczac.
Czerwien skupie sie na roznicach
1. Zawieszenie - komplet
2. Hamulce - komplet
3. Silnik + skrzynia + mocowania silnika i skrzyni + polosie + osprzet + wiazka + ECU + zegary
4. Chyba wystarczy.
Wyjscia widze 2 - znalezc GTi zjedzonego przez ruda po przejsciach blacharskich ze zdrowymi mechanizmami i przelozyc do swojego (o ile zdrowy)
Rzezbic i kupowac przez dluzszy czas wszystko a po drodze stawac x razy bo jakiegos drobiazgu brak. GTi w stanie "przystanek autobusowy" pare sie znajdzie - jak silnikowi nie dolega nic wiecej poza klepaniem zaworow to brac i do dziela.
Pozdrawiam
PS
Wiem ze pytales o koszty - same czesci (z wrakiem) to bedzie jakies 5000? - Moim zdaniem za tyle mozna juz cos kupic.
Anonymous - 21-03-2007, 03:44
Dzieki za odpowiedź...moje pytanie było czysto teoretyczne...ale nie mówię,że kiedyś bym się nie skusił...bo GTI oólnie szukać jak igły w stogu siana:)
|
|
|