To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - Zagadka

MSW PL - 04-05-2017, 18:13
Temat postu: Zagadka
Witam serdecznie misiomaniaków, mam dla Was zagadkę ale nie o kulkach i armatce.. :biggrin:

W niedzielę postanowiłem sobie gdzieś śmignąć ogarnąć w środku miśka, bo wiecie auto brudne to i na sercu ciężko :?
Wracając do tematu, dokopałem się do bagażnika i w schowku w podłodze, znalazłem takie cudo;

Czy ktoś mi powie od czego jest ten plastik, który trzymam w ręku? Dodam, że znalazłem to razem z kluczami w pokrowcu widocznym na zdjęciu.
Btw. Byłbym też wdzięczny za podpowiedź, skąd się też wzięła czarna śruba (lewy górny róg).

Pozdrawiam

Bizi78 - 04-05-2017, 20:44

Ta śruba to czasem nie jest od dokręcenia zapasu w bagażniku :? .

Co do plastiku to nie mam zielonego pojęcia 8) .

grzesiopol - 06-05-2017, 12:29

Śruba do koła ma wymiar 12X291. Ta ma chyba za małą ilość gwintu ale jeżeli taki sam wymiar to może być ale jeżeli jest koło w koszu to raczej odpada, chyba, że jest butla z podtlenkiem :mrgreen:
Co do plastiku to nie pamiętam aby coś takiego było, raczej jest to z jakiegoś dodatkowego wyposażenia, ja bym obstawiał zaślepkę wyjmowanego haka jeżeli taki był montowany w twoim.

MSW PL - 13-05-2017, 09:18

Koło zapasowe jest mocowane większą śrubą z większym gwintem, żadnego podtlenku tam też nie mam. Czysty czyścioszek :mrgreen:

Hak mam założony, być może to od niego ta zaślepka tak jak mówisz :?

grzesiopol - 13-05-2017, 13:56

Zobacz co jest napisane na tabliczce znamionowej haka, jeżeli jest oryginalny to powinnien być nr typu "MR111111", wrzuć go w google i zobaczymy co wyjdzie. Ewentualnie zobacz na tym plastiku czy nie ma jakiegoś numeru. MMC przeważnie znaczy swoje części numerami OEM.
MSW PL - 13-05-2017, 21:32

Niestety nie widzę by były jakikolwiek numery na nim, tylko "Mitsubishi Motors".