Nasze Miśki - Outlander." Poturbowany Sęp Kupiony Teraz"
dynam - 05-05-2017, 23:53 Temat postu: Outlander." Poturbowany Sęp Kupiony Teraz" Witajcie
Po roku zmobilizowałem się i opiszę mojego turbiaka, oraz jak w niecodzienny sposób stałem się jego nowym właścicielem.
Po rozmowie z żoną doszliśmy do wniosku że pora zmienić auto. Padło na Outka. Po kilku miesiącach żmudnych poszukiwań pojawiło się interesujące ogłoszenie, tyle że daleko bo w Wałbrzychu. Po namyśle zadzwoniłem. Okazało się że auto jest już zarezerwowane. Tutaj padł niecenzuralny monolog mojej żony;
- Jak pralka się zepsuła to miesiąc kupowałeś.
- Telewizor pół roku.
- To ile będziesz samochód kupował?
Poirytowałem się, i w złości powiedziałem że sama może kupić auto, i wyszedłem. Po powrocie okazało się że aukcja " kup teraz" jest klepnięta. Jakie było zdziwienie sprzedającego mogę sobie tylko wyobrazić. Ja mało zawału nie dostałem. Na drugi dzień kiedy emocje już opadły i ponownej rozmowie z właścicielem pojechałem z kolegą do Wałbrzycha. Tam oględziny, kolejna rozmowa, i formalności. Po powrocie do domu moja luba powiedziała że auto w sumie ładne ale ten przód to podobny do sępa. Skąd takie porównanie, nie wiem, ale tak zostało "Sęp Kupiony Teraz". Ot taka historia w skrócie
Po zakupie wymieniłem;
-hamulce przód i tył, tarcze i klocki
-olej i filtry
-opony
Rozrządu i oleju w transferze i moście nie wymieniałem, zostały wymienione przez poprzedniego właściciela. Było również wymienione sprzęgło.
Nie posiadam szyberdachów, ale mam to na pocieszenie;
Misiek dostał jeszcze MM ramki
Jest również wspaniałym towarzyszem moich wypraw wędkarskich
cdn...
Bzyk_R1 - 06-05-2017, 00:13
No wreszcie się doczekałem tematu braciszka z Krakowa bardzo ładny jak wszystkie O1T. I kolor słuszny. Fajnie że przybywa na forum moich ulubionych tematów. Dbaj o ten samochód i pisz historie bo jest sporo ciekawych wątków u Ciebie. Dodaję do ulubionych do zobaczenia na spocie!
dynam - 06-05-2017, 23:19
Żeby soboty nie zmarnować, walczyłem ostro
Wymiana oleju i filtrów
a licznik tak pokazał;
Poprawiłem nieco IC było tragicznie
Jest lepiej
Jako że miałem oberwaną nakładkę progu to od razu wyczyściłem i zakonserwowałem próg. Fosol robi robotę. Do żywego.
|
|
|