Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 1999, Józefosław (k / Warszawy),
JaCeV6 - 10-05-2017, 21:26 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 1999, Józefosław (k / Warszawy), Halo ludki.
Czy ktoś widzi tu coś podejrzanego: http://allegro.pl/mitsubi...6814134015.html
Poza ceną i brakiem zdjęć komory silnika?
Swoją drogą - piszecie tu na forum, że zadbane Galanty chodzą za 2 razy tyle, a w kombi ciężko znaleźć coś za więcej niż dychę - jak to działa? Nie ma zadbanych egzemplarzy na Allegro i Olx?
larelijux - 10-05-2017, 21:40
Pierwsze pytanie o gaz, bo "markowy" to może być taki za 1500 złotych
Spalanie 10-11 litrów? To ciekawe przy jakich warunkach, spalanie benzi w mieście 12 litrów, w trasie od 7.5 wzwyż zależnie od prędkości, nie wierzę że właściciel jeździ tylko w trasy z prędkością 100km/h, z uczciwości warto byłoby napisać 10-14 litrów lpg ale rozumiem, takie liczby odstraszają
Naklejka Mitsumaniaków, ciekawe czy forumowicz, czy poprzedni właściciel był forumowiczem?
Drugie pytanie o komorę silnika, szczególnie zwróć uwagę na kielichy
Cena jak cena, w sumie normalna jak za kombi z tego rocznika, w dodatku ma na start do zrobienia nadkola, zapewne pełen pakiet startowy i jakieś naprawy losowe, bo co dla niektórych "nie wymaga żadnego wkładu" dla innych zostawia wiele do życzenia.
Jak ma ładne kielichy to można się według mnie przejechać
Lucek_37 - 10-05-2017, 22:31
JaCeV6 napisał/a: | piszecie tu na forum, że zadbane Galanty chodzą za 2 razy tyle, a w kombi ciężko znaleźć coś za więcej niż dychę | Kolego nawet u siebie w Lublinie masz za 14tys.
A co do ogłoszenia to Kolega może i dbał technicznie ale wizualnie to już gorzej. Wsadzając radio 2din spasowanie już nie wyszło(aż schowek okularów odpycha i się nie zamyka) No i panel niby carbon a góra avance srebrny <p.s. podświetlenie climatronika zmienić z powrotem na zwykłe a nie LED>.
Jak Kolega larelijux, pisał jeśli nie ma dużo rdzy można oglądać i popytać, pojeździć bo lepiej od prywatnego co parę lat jeździł i dbał niż od "niemca" co na stację tylko jeździł tankować.
Hugo - 10-05-2017, 23:09
Kombi Galanty zawsze były tańsze i to nawet o kilka tysięcy złotych.
Co do tego egzemplarza to wnętrze nie odpowiada przedniemu zderzakowi (wnętrze jest z wersji Sport Edition, a zderzak z Elegance). Chętnie zobaczyłbym go pod maską, dolne ranty drzwi i podwozie, bo cena dziwnie niska skoro wizualnie źle nie wygląda.
JaCeV6 - 11-05-2017, 09:23
Lucek_37 napisał/a: | Kolego nawet u siebie w Lublinie masz za 14tys.
|
Na ogłoszenia od handlarzy nie zwracam uwagi.
Dostałem zdjęcie komory silnika:
http://imgur.com/a/Itjzy
tresorex - 11-05-2017, 09:44
Akurat w miejscu gdzie wychodzi rdza na lewym kielichu to nie widać bo zdjęcie ocięte
larelijux - 11-05-2017, 12:02
Prawy kielich wygląda na pierwszy rzut oka czysto, na lewym wydaje mi się że są niedoskonałości przy ucięciu zdjęcia
Hugo - 11-05-2017, 18:17
Typowe zdjęcie komory silnika z Galanta EA
mkm - 11-05-2017, 18:23
JaCeV6 napisał/a: | Na ogłoszenia od handlarzy nie zwracam uwagi. |
Na ogłoszenia handlarskie też patrz - czasem trafiają się ładne sztuki
larelijux - 11-05-2017, 18:25
Dokładnie, Niemcy czasami wystawiają takie za grosze bo "Getriebe kaputt", Polak sprowadzi, naprawi i auto odzyska sporo na wartości, no a potem handel. Nie ma co demonizować, od handlarza też można dostać fajną sztukę
Krzyzak - 11-05-2017, 22:28
larelijux napisał/a: | Prawy kielich wygląda na pierwszy rzut oka czysto, na lewym wydaje mi się że są niedoskonałości przy ucięciu zdjęcia |
Bo były robione, świeża farba...
rademenes - 12-05-2017, 18:13
Czołem,
ze smutkiem napiszę, ale sprzedaję swojego Gala w kombi 2,5 w wersji SE. Wyjeżdżamy z rodziną z kraju i przekażę w dobre ręce.
|
|
|