ASX Techniczne - [1.8DI-D] Wysokość opon w ASX
wodor62 - 15-05-2017, 11:43 Temat postu: [1.8DI-D] Wysokość opon w ASX Witam Forumowiczów, jestem od kilku tygodni posiadaczem ASX 1,8 AWD na felgach 17' są w tej chwili opony o profilu 65. Ponieważ czasem mam trochę dziurawą drogę i nieco szutru myślałem o większym "balonie" np. 70. Niestety nigdzie nie spotkałem się z takim profilem na 17' i nie wiem, w związku z tym, czy mi wejdzie np. przy przednim kielichu. Widziałem ofertę sprzedaży felg 16' z taką wysokością opony i chciałem dopytać, czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z tym związane. Pozdrawiam Wojtek
shanevansen - 23-05-2017, 22:58
Jeżdżę na 215/70 R16 całorocznych nokianach, wcześniej miałam zimówki hankook i letnie yokohamy w tymże rozmiarze.... fakt balony ale jak dla mnie dobrze sprawdzają się na każdej nawierzchni... jeżdżę często po drogach nieutwardzonych więc ważny był dla mnie bardziej komfort jazdy niż wygląd kapcia
wodor62 - 26-05-2017, 11:33
Dzięki, tak pewnie będę musiał zrobić, czyli wejść na 16" z profilem 70, pozdrawiam
Jarl - 26-05-2017, 16:05
shanevansen napisał/a: | ważny był dla mnie bardziej komfort jazdy niż wygląd kapcia |
W ogóle nie wiem skąd się bierze takie przekonanie, ze monstrualnie duże obręcze felg plus cienkie "kapcie" opon, jak w niektórych Audi allroad, dają jakoby atrakcyjny wygląd.
Ja w takiej nieproporcjonalnej kombinacji urody wielkiej nie widzę, rozsądnej wielkość felga plus spory "balon" opony sprawdza się imo i w dziedzinie estetyki i komfortu.
shanevansen - 29-05-2017, 10:06
Ano ja też nie widzę w tym nic ładnego, ale kupując swojego ASX-a usłyszałam niejednokrotnie, czy czasem nie pomyślałam, żeby dołożyć trochę kasy do 18' i mieć "ładniejsze" kapcie.... tak więc punkt widzenia u każdego jest inny....
|
|
|