To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - włącznik świateł

Anonymous - 18-03-2007, 20:04
Temat postu: włącznik świateł
Carisma 98 1,8 GDI, czy istenieje możliwość automatycznego włączania świateł razem z zapłonem. Auto produkowane było na rynki europejskie i mam wrażenie że powinno to być łatwe do aktywacji.
Cezar - 18-03-2007, 20:08

Taki bajer mialy skandynawskie wersje Cari (chyba) :wink:
saphire - 18-03-2007, 22:21

Na Allegro są moduły elektroniczne które pozwalają na takie hocki-klocki.
Anonymous - 28-03-2007, 22:03

saphire napisał/a:
Na Allegro są moduły elektroniczne które pozwalają na takie hocki-klocki.

Jakiś link ? :)

slawek st - 28-03-2007, 22:14

zobacz to albo to
saphire - 29-03-2007, 10:13

To nie to - ty dałeś linki do automatów włączających światła gdy się robi ciemno a jemu chodziło o automat do świateł do jazdy dziennej a to inna bajka na przykład taki jak ten albo też taki jak ten
Anonymous - 29-03-2007, 11:13

saphire dzięki, właśnie o to mi chodziło :)
slawek st - 29-03-2007, 20:07

Kol saphire, bardzo proszę nie obrażaj się ale czy Ty aby napewno czytasz uważnie. Już raz było że bez sprawdzenia( bo był suplement ) zarzuciłeś mi że to ja nie sprawdziłem z którego roku jest manual, teraz identycznie, przeczytaj co tam napisano.
Cytat:
AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ AST
DO INSTALACJI 12V
DO WIADOMOŚCI ALLEGRO WŁĄCZNIKI PASUJĄ RÓWNIEŻ DO ŁODZI !!!!!!!!!!

Urządzenie samoczynnie włącza światła i natychmiast wyłącza, gdy silnik zgaśnie.
Te urządzenie załącza się zaraz po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu stacyjki, co jest bardzo ważne, ponieważ nigdy nie rozładuje nam akumulatora.
Gdzie tu jest ze się komuś robi ciemno. Pozdrawiam.
saphire - 29-03-2007, 20:37

slawek st eeee? nie kapuję o co chodzi...
slawek st - 29-03-2007, 22:14

Napisałeś
Cytat:
To nie to - ty dałeś linki do automatów włączających światła gdy się robi ciemno a jemu chodziło o automat do świateł do jazdy dziennej a to inna bajka
na wczesniejszy mój
Cytat:
zobacz to albo to
Więc nie czytałeś co było w tych linkach, przytoczyłem
Cytat:
AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ AST
DO INSTALACJI 12V
DO WIADOMOŚCI ALLEGRO WŁĄCZNIKI PASUJĄ RÓWNIEŻ DO ŁODZI !!!!!!!!!!

Urządzenie samoczynnie włącza światła i natychmiast wyłącza, gdy silnik zgaśnie.
Te urządzenie załącza się zaraz po uruchomieniu silnika a nie po przekręceniu stacyjki, co jest bardzo ważne, ponieważ nigdy nie rozładuje nam akumulatora
To były linki do tego co szukał And63 a nie
Cytat:
do automatów włączających światła gdy się robi ciemno
Pozdro.
saphire - 30-03-2007, 08:57

No to sorry - zwracam honor bo w sumie nie wiem co kliknąłem ale mi pokazało z allegro takie włączniki co same włączają światła przy wjeździe do ciemnego tunelu no i stąd to niezrozumienie... :biggrin: :wink:
slawek st - 30-03-2007, 09:53

OK , zdarza się. pozdr. :o
PS.
Nadal mnie dręczy sprawa pomp paliwa w dizlach, bardzo proszę o pomoc, Ciebie i innych kolegów. Przyznasz chyba że takie pomyłki w manualu nie wzmagają zaufania do producenta i mogą powodować sporo problemów. :(

saphire - 30-03-2007, 10:23

To może weź czteropak i podjedź na serwis do ASO i zagadaj z mechanikiem od Carism przy tym czteropaku to ci powie albo i nawet naocznie organoleptycznie sprawdzi jak jest naprawdę. :wink:
slawek st - 30-03-2007, 12:29

Ja w swoim aucie sprawdziłem , nie ma żadnej pompki w zbiorniku. Ciekawi mnie czy u kolegów jest podobnie. Myślę że w dizlach takich pompek nie montowano. :o
Anonymous - 21-04-2007, 18:33
Temat postu: temat światła całodobowo
Wyczytałem,że mozna w niektorych autach uaktywnic opcję świateł całodobowo czy jest taka opcja w carismie, ponoc podpina się laptop do komputera w aucie i dziala.
Czy ktoś słyszał o tym???