Chcę Kupić Outlandera - [III 2.0 CVT benzyna] Co mnie czeka 100 tys.
mg_mario - 23-05-2017, 10:02 Temat postu: [III 2.0 CVT benzyna] Co mnie czeka 100 tys. Cześć wszystkim,
Zastanawiam się na zakupem Outlandera 2.0 CVT benzyna. Auto jest z 2013 roku i ma przejechane prawie 100 tys. Napiszcie proszę jakich problemów mam się spodziewać przy takim przebiegu. Auto nie ma zrobionego przeglądu - więc pewnie będę musiał go zrobić, chociaż z drugiej strony gwarancja się kończy i nie będzie "przymusu" przeglądów.
Proszę o pomoc - bo muszę zdecydować - bo może lepiej szukać coś co ma np. 60-80 tys. (przy niższym standardzie wyposażenia cena będzie taka sama jak tego co ma 100 tys.).
Pozdrawiam
M.
SK666 - 29-05-2017, 10:08
100 kkm to stan licznika, (jeśli rzeczywisty) przy którym nie powinno dziać się wiele. Samochody o których piszesz są kilkuletnie, więc zakładam że serwisowane. W zależności od egzemplarza i jego dotychczasowych przygód możesz liczyć na kilka upierdliwych niespodzianek, które można usunąć niskim nakładem sił i środków. Trzeba dobrze przyjrzeć się egzemplarzowi przed decyzją, najlepiej z kimś kto ma pojęcie nie tylko teoretyczne.
Tafla - 29-05-2017, 22:51
No i pytanie czy przy 80 tys km wszystko było zrobione czyli głównie wymiana oleju w skrzyni, dyferencjale i transferze.
elektryk - 31-05-2017, 23:27
Tafla napisał/a: | No i pytanie czy przy 80 tys km wszystko było zrobione czyli głównie wymiana oleju w skrzyni, dyferencjale i transferze. | A co to za różnica? Nawet jak ktoś nie wymienił przy 80kkm, to wymienisz sam przy 100kkm. Ważne żeby nie był walony ani pałowany, wtedy nawet jakby wymieniali olej w ASO co 10kkm to byś pewnie nie chciał takiego.
Tafla - 01-06-2017, 08:16
Chodziło mi o potencjalny dodatkowy koszt. Jasne, z dwojga złego wolałbym przedłużoną wymianę niż składany z dwóch
|
|
|