[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Bezpiczniki od wentylatora chłodnicy
tomekzm3 - 29-05-2017, 22:32 Temat postu: Bezpiczniki od wentylatora chłodnicy Witam , pacjent to CY3 1.8 . Wraz z ciepłem zauważyłem , że nie działa wentylator chłodnicy - auto po prostu grzeje się w korku . Sprawdziłem na krótko i wentylator nie działał więc kupiłem nowy , zamontowałem . Przy starym spalone były 2 bezpieczniki , jeden od skraplacza klimy , drugi od silnika wentylatora . Kupiłem nowe i zamontowałem wraz z nowymi wentylatorami . Bezpieczniki palą się po przekręceniu kluczyka . Zastanawiam się czy to wina bezpieczników czy czegoś innego . Zakupione przeze mnie bezpieczniki mają oznaczenie 30 i 40 A 32V , zaś seryjne 50 V . Wiecie może gdzie kupić takie bezpieczniki 50 V ? W ASO kosztuje 86 zł sztuka , trochę mi będzie szkoda kupić je i okaże się , że znów się spalą ..
tokyo - 30-05-2017, 00:10
masz stan zwarcia , zamiast kupowac bezpieczniki poszukaj gdzie jest zwarcie/przeciazenie lub jedz do elektryka
tomekzm3 - 30-05-2017, 15:39
tokyo napisał/a: | masz stan zwarcia , zamiast kupowac bezpieczniki poszukaj gdzie jest zwarcie/przeciazenie lub jedz do elektryka |
Masz rację , kupiłem nowe bezpieczniki i znów się palą . Polecacie jakiegoś elektryka w Warszawie ?
|
|
|