[02-06]Lancer CS0 - [CS3A 1.6] Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania
dskora.rat - 30-05-2017, 15:57 Temat postu: [CS3A 1.6] Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania Podczas jazdy potrafią przestać działać kierunki. Zauważyłem że jak zostawię włączone to po jakimś czasie zaskoczą i się odpala. Aby przyspieszyć działanie kierunków wystarczy zgasil zapłon i na nowo odpalić auto. Wtedy odrazu działają. Najlepsze jest to że jeżeli nie chcą działać kierunki to po włączeniu awaryjnych one mrygaja bez problemu. Pojawił się też problem ze światłami mijania . Gasły po otwarciu drzwi i przekręceniu kluczyka w pozycje off. Teraz gasną odrazu po przekroczeniu kluczyka. Mało tego jak odpale wycieraczki pojawia się krótki błysk świateł mijania.
leoluke - 30-05-2017, 22:38
Sprawdź, czy nie masz wilgoci w skrzynce z bezpiecznikami. Na Twoim miejscu sprawdziłbym, które bezpieczniki odpowiadają za światła i podmienił je z innymi (o takich samych parametrach), żeby zobaczyć, czy to tam należy szukać problemu.
dskora.rat - 05-06-2017, 19:18 Temat postu: Kierunkowskazy dziwne objawy oraz światla mijania
leoluke napisał/a: | Sprawdź, czy nie masz wilgoci w skrzynce z bezpiecznikami. Na Twoim miejscu sprawdziłbym, które bezpieczniki odpowiadają za światła i podmienił je z innymi (o takich samych parametrach), żeby zobaczyć, czy to tam należy szukać problemu. |
Bezpieczniki ok wymieniłem to coś zielone (foto)z przekaznikami. Wszystkie tropy prowadzą do tej brązowej skrzynki za bezpiecznik amit w aucie. Tylko nie bardzo wiem co to jest i można to od tak sobie wymienić na inne o takim samym symbolu
foto1
foto2
plecho1 - 05-06-2017, 19:35
Za problemy z kierunkami może odpowiadać włącznik świateł awaryjnych.
dskora.rat - 05-06-2017, 20:13
plecho1 napisał/a: | Za problemy z kierunkami może odpowiadać włącznik świateł awaryjnych. |
Raczej napewno nic tu nie mają awaryjne. Bo gdy kierunki niedziałają to awaryjne zawsze dzialaja
plecho1 - 05-06-2017, 20:51
Zasilanie idące z przełącznika kierunkowskazów do lamp idzie przez przełącznik awaryjnych. Po włączeniu awaryjnych przełącznik awaryjnych rozłącza przewody idące z przełącznika kierunkowskazów i jednocześnie złącza przewody idące do wszystkich lamp z przerywaczem. Kiedy jest coś nie tak ze stykami lub mechanizmem tego przełącznika to też mogą być problemy z kierunkowskazami.
dskora.rat - 13-06-2017, 18:43
Ozdrowienie kierunków nastąpiło po wymianie manetki kierunkowskazów. Światła ozdrowiła wymiana brązowej skrzynki za bezpiecznikami w kabinie. Tak samo oświetlenie wnętrza z podsufitki zaczęło gadać ja wymieniłem owa skrzynke
|
|
|