Space Wagon Techniczne - dlaczego nie uruchamia się kompresor ???
wagon78 - 05-06-2017, 15:19 Temat postu: dlaczego nie uruchamia się kompresor ??? witajcie. do uruchomieniu AC zapala się kontrolka na pokrętle ale na zaskakuje kompresor. jakieś pomysły dotyczy MSW III benzyna 2004. dzięki . uprzedzam że miedzy kratkami na podszybiu mam czarny kwadracik, jak ustaliłem moze to być czujnik nasłonecznienia ale to nie mozliwe bo to nie ta klima? czy mógł ktoś coś zmodzić ??? a może to być bezpiecznik ?? gdzie go znaleść ? wolę Was popytać najpierw bo w warsztacie to nawymyślać mogą.
Bzyk_R1 - 06-06-2017, 13:35
Sprawdź wtyczki idące do kompresora czy wszystko dokładnie styka i przewodzi (psiknij kontaktem) sprawdź odpowiednie przekaźniki w skrzynce, (manuala masz w dziale download), jeżeli to nie pomaga to może być albo usterka sprzęgła kompresora klimy, mało czynnika lub w najgorszym razie usterka samego kompresora. Trzeba zacząć od najprostszych spraw. Przerabiałem to, powodzenia.
wagon78 - 06-06-2017, 21:29
dziękuje. tak do tego podejde. a czy słabszy akumulator moze mieć wpływ ? jeden z przewodów ponoć pociągniety jest bezpośrednio do akumulatora ? ( choc przy dobrym ładowaniu to powinno być ok ? )
|
|
|