Pajero II - [3.0 V6] zbiornik paliwa , rurki na zbiorniku , pochłaniacz
xfranex - 10-06-2017, 10:53 Temat postu: [3.0 V6] zbiornik paliwa , rurki na zbiorniku , pochłaniacz Witam
przed ściągnięciem zbiornika paliwa (benzyna) odkręcając korek wlewu słychać było syczenie czyli było tworzone ciśnienie czy coś w tym stylu i auto dobrze odpalało , teraz po zdjęciu i założeniu zbiornika , wymianie część rurek które się rozsypały oraz poklejenie pochłaniacza oparów mam problem z odpalanie , długo muszę kręcić i jak odpali to nierówno chodzi przez chwile . Można jakoś zamienić czymś ten pochłaniacz ?
majner - 11-06-2017, 15:56
Witam
można kupić w serwisie ten pochłaniacz 120,54 zł
oczywiście piszę o pochłaniaczu zamontowanego koło zbiornika paliwa zamocowanego do ramy
xfranex - 11-06-2017, 16:53
Tak o ten chodzi, do niego idą 3 rurki. Ale są jeszcze dwie wolne i nie wiem co do nich było podłączone, ktoś może wie?
brzyydal - 12-06-2017, 01:15
Hej. Tam byly chyba dwa pochlaniacze. Jeden dwa wejscia, drugi trzy. Potrojny dwa wyjscia na bak i trzecie do drugiego pochlaniacza / niezbyt pewne informacje;)/. Jezeli zle teraz pali istnieje szansa ze zle zalozyles zaworek to jest niezgodnie z kierunkiem.
xfranex - 12-06-2017, 10:44
Moim zdaniem źle pali dlatego że paliwo cofa się do zbiornika bo niema tego ciśnienia i nie utrzymuje paliwa w przewodach, a pompa załącza się dopiero z pracą rozrusznik i chwilę trzeba kręcić. Ale dzięki za swoje info i napisz mi coś więcej o tym zaworku bo nie kojarzę.
majner - 12-06-2017, 21:19
u mnie pogniły przewody i nie były wcale podłączone nie było ciśnienie i odpala bez problemu.
problem jest jak zatankuje do pełna albo jadę pod górę pachnie paliwem
ppkss4_ - 07-07-2017, 08:45
Witam, panowie co do "pochlaniacza" oparów wydaje mi się, że powinno być podłączone podcisnienie z kolektora ssacego. Po drodze powinien być elektrozawor. Gdy silnik jest odpalony pochłania opary do kolektora a gdy jest na postoju opary idą w atmosferę.
Zaworek zwrotny od układu paliwowego powinien znajdować się w pompie paliwa. Byc może już nie trzyma ciśnienia.
grzesix81 - 11-07-2017, 09:26 Temat postu: Re: zbiornik paliwa , rurki na zbiorniku , pochłaniacz
xfranex napisał/a: | Witam
przed ściągnięciem zbiornika paliwa (benzyna) odkręcając korek wlewu słychać było syczenie czyli było tworzone ciśnienie czy coś w tym stylu i auto dobrze odpalało , teraz po zdjęciu i założeniu zbiornika , wymianie część rurek które się rozsypały oraz poklejenie pochłaniacza oparów mam problem z odpalanie , długo muszę kręcić i jak odpali to nierówno chodzi przez chwile . Można jakoś zamienić czymś ten pochłaniacz ? |
Kolego, udało Ci się zamienić lub kupić nowy pochłaniacz, u mnie tez się to wszystko, rozsypało i zastanawiam się czy tego po prostu nie zaślepić, co do zapalania nic się nie zmieniło?
majner - 22-07-2017, 21:43
Pochłaniacz można kupić w Salonie Mitsubishi najlepiej oba od razu cena 120 zł i 122 zł
grzesix81 - 25-07-2017, 10:37
A jak by to zaślepić, tzn rurki które wychodzą ze zbiornika, to coś się stanie, próbował ktoś tak z tym zrobić?
xfranex - 03-08-2017, 17:58
Witam, u mnie nic się nie zmieniło bo nic nie robiłem. Naczytałem się o tym tyle że nie wiem w co ręce włożyć. Kupię te pochłaniacze i się zobaczy.
majner - 03-08-2017, 21:54
Proponuje sprawdzić pompkę paliwa.
U mnie po zdemontowaniu zbiornika wypiaskowaniu wyspawaniu i wlutowaniu nowych rurek mosieznych skonczyla sie pompa cena 100 zł
Rob^ - 10-08-2017, 13:38
Witam w klubie ... chyba też czeka mnie wyjęcie zbiornika
W moim Pajero II 3.0 V6 pompa daje chyba zbyt małe ciśnienie ... zmierzone ~2bar
A problem mam z odpalaniem po kilku godzinach postoju czy rano po nocy.
Autku też wyraźnie brakuje mocy na benzynie.
Na LPG odpala od strzała i moc ma normalną .
majner - 11-08-2017, 21:29
Do wymiany pompki nie trzeba ściągać zbiornika.
Dostęp jest z środka auta, pod wykładziną jest wizjer.
|
|
|