To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer

tomek7b - 28-06-2017, 10:38
Temat postu: Lancer
Witam,
zaczynam poszukiwania Lancera sportback rocznik 2009/2010. Interesuje mnie silnik tylko 1.8 (143 km lub 140 km). Zwracam uwagę na bezwypadkowość samochodu i sensowny przebieg. Może ktoś z Was posiada podobny samochód do sprzedania?
Ewentualnie może coś polecicie na co szczególnie zwrócić uwagę przy kupnie?
Okolice śląska ale mogę podjechać gdzieś dalej.
Mam jeszcze pytanie czy serwis może potwierdzić przebieg jeżeli auto było sprowadzone?
Pozdrawiam
Tomek

Nikod_th - 29-06-2017, 00:01

Niestety kolego, ale Mitsu nie posiada globalnej bazy serwisowej aut, jedyna opcja na sprawdzenie przebiegu, to książka serwisowa i dzwonienie po serwisach z pieczątek, aby sprawdzić czy był tam rzeczywiście na przeglądzie czy ktoś wpis sfałszował...

Jak chcesz kupić dobry egzemplarz, na pewno szukaj auta z Polskiego salonu, łatwiej będzie potwierdzić przebieg, chyba że znasz niemiecki to możesz zadzwonić do niemieckich ASO 8) ,przy silniku 1.8 warto zwrócić uwagę na to czy przy przebiegu 100tyś miał wyregulowane zawory, lub jeżeli się zbliża wziąć pod uwagę możliwe spore koszty regulacji / naprawy.
Sprawdzenie luzów 390zł, wymiana 16-nastu szklanek 3200zł.

Reszta jak w każdym innym aucie :)

vini639 - 29-06-2017, 18:18

Nikod_th napisał/a:
Niestety kolego, ale Mitsu nie posiada globalnej bazy serwisowej aut, jedyna opcja na sprawdzenie przebiegu, to książka serwisowa i dzwonienie po serwisach z pieczątek, aby sprawdzić czy był tam rzeczywiście na przeglądzie czy ktoś wpis sfałszował...

Jak chcesz kupić dobry egzemplarz, na pewno szukaj auta z Polskiego salonu, łatwiej będzie potwierdzić przebieg, chyba że znasz niemiecki to możesz zadzwonić do niemieckich ASO 8) ,przy silniku 1.8 warto zwrócić uwagę na to czy przy przebiegu 100tyś miał wyregulowane zawory, lub jeżeli się zbliża wziąć pod uwagę możliwe spore koszty regulacji / naprawy.
Sprawdzenie luzów 390zł, wymiana 16-nastu szklanek 3200zł.

Reszta jak w każdym innym aucie :)

A przy silniku 1.6 jak wygląda sprawa z zaworami? Wcześniej myślałem że we wszystkich Lancerach tak samo a tutaj się okazuje że niekoniecznie... I czy auto z LPG wymaga częstszego sprawdzenia (np. co 50kkm)?

Nikod_th - 30-06-2017, 14:12

W silniku 1.6 i 1.5 mówili mi w ASO że koszt regulacji 1500zł.
Więc znacznie tańszy w eksploatacji :wink: