[97-04]Galant EAxA/W - 2.5 v6 problem z rozrusznikiem.
misiek898 - 30-06-2017, 13:16 Temat postu: 2.5 v6 problem z rozrusznikiem. Witam
Mam problem z rozrusznikiem, podczas rozruchu coś grzechocze/zgrzyta, silnik odpala ale nie podoba mi się ten dźwięk. A szykuje się na wakacyjny wypad za tydzień i chcę w pełni sprawne auto.
Jestem dość "zielony" w mechanice ale chcę i szybko się uczę
Zdecydowałem się na jego wymianę ale prosiłbym o wskazówki jak się do tego zabrać, jak można to dosyć dokładne... Dysponuję podnośnikiem samochodowym u znajomego.
No i jeszcze czy polecacie wstawić używkę czy regenerować? Co mogło się uszkodzić lub zużyć, no i niestety... ile może kosztować orientacyjnie?
P.S. Nie wiem czy będzie to miało znaczenie ale dodam, że skrzynia automatyczna
Pozdrawiam
robertdg - 30-06-2017, 20:15
Gdzieś tu było opisane http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17569
W skrócie, odpinasz akumulator, wchodzisz pod auto, wypinasz kable z rozrusznika, odkrecasz rozrusznik od skrzyni i po temacie, potrzebne klucze to 14 i 12 o ile dobrze pamietam, osobiście regenerowałbym o ile jest co regenerowac, ale takimi rzeczami to juz zajmuja sie specjalisci elektromechanicy i oni po rozebraniu rozrusznika beda wiedziec czy nadaje sie do regeneracji czy trzeba wymienic, może byc np rozsypany naped przekladniowy i rozrusnzik bedzie halasował.
misiek898 - 01-07-2017, 08:54
Wielkie dzięki jak wymienie rozrusznik to dam znać czy pomogło, a jak nie to będę dalej szukał przyczyny.
|
|
|