To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - kluczuk "key not detected"

Pytor07 - 02-07-2017, 14:57
Temat postu: kluczuk "key not detected"
Siemka wszystkim, mam pytanie dotyczące takiego komunikatu jak w temacie. Włacza on mi sie wtedy gdy wysiadam z samochodu i po kilku sekundach wsiadam i ruszam. Czynnosc taką powtarzam setki razy w cigu kilku godzin ze względu na charakter wykonywanej pracy. Przy tym zpala sie oczywiscie pomaranczowy wykrzyknik. Wtedy gdy jest zapalona kontrolka wraz z nią właczony jest koloru białego kontrolka ze strzałka ktora jest skierowna do takiego kwadracika.(zupelnie nie wiem od czego to jest)Zdarzyło mi sie rowniez dwa razy ze nie moglem odpalic samochodu-wowczas byl jakis komunikat zwiazany z immobiliserem. Baterie wymieniłem na nowe, dodam ze nadmóch mam tak ustawiony aby nie dzialal system start stop.Czy to sie rozsypie całkiem czy to o....,
regis70 - 03-07-2017, 16:46

Biała strzałka z kwadracikiem sugeruje że możesz nacisnąć/przytrzymać przycisk żeby ten komunikat zniknął z wyświetlacza (wykrzyknik zostaje).
Wysiadasz i zostawiasz auto zapalone?
"key not detected" powinno zniknąć jak wsiadasz do auta z kluczykiem.

msokol - 04-07-2017, 21:26

Czy w kieszeni z kluczykiem masz też inne rzeczy? Ja w outlanderze, kiedy mam w kieszeni kluczyk i epapierosa, to często nie mogę otworzyć, albo zamknąć samochodu. Najwidoczniej magnes od epapierosa powoduje zakłócenia.
tokyo - 04-07-2017, 22:31

....jw cos powoduje zaklocenie anteny wewnetrznej znajdujacej sie pomiedzy skrzynia a otworami na kubki - moze cos tam wozisz i zakloca