Carisma - Techniczne - wymiana zarowki zapalniczki
Bonifacy93 - 18-07-2017, 21:40 Temat postu: wymiana zarowki zapalniczki witam,nie chce zaklasac nowego tematu,bo widze ten jest odpowiedni:
moze mi ktos krok po kroku wytlumaczyc jak zdemontowac i nie połamac nic tą szuflade na doke,aby wymienic zarowke w zapalniczce ? zapalniczka dziala,ale nie podswietla sie.
carisma 1.8 GDI 1999 ELEGANCE LIFT
plecho1 - 18-07-2017, 22:23
Tu masz link do serwisówki http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448 Powinna w niej być odpowiednia instrukcja.
Bonifacy93 - 19-07-2017, 13:44
niestety przejrzałem i nie znalazlem nic ciekawego,do tego po angielsku takze lipa,tu na forum sa tematy podobne,ale nigdzie nie ma jak się to rozkreca,ja znalesc nie moge.
wiem,ze tam trzeba uwazac,zeby nie wylamac czegos,potem naciaganie spręzynki...w przedlifcie o wiele lepiej i latwiej jest to zrobic
wiec prosba moja aktualnca,czy ktos to robil i opisze,pokaze zdjecia krok po korku
plecho1 - 19-07-2017, 23:14
Dość dawno temu to rozbierałem i są tam zatrzaski które trzeba odblokować i całość się wysuwa ale nie potrafię sobie przypomnieć jak to robiłem
Bonifacy93 - 20-07-2017, 14:39
a czy do tego potrzebne jest demontowanie calej ranki,radia itp ? i czy dlugo sie w to bawiłeś,czy jest to moment i nic skomplikowanego ? chodzi mi wlasnie o te zatrzaski i sprezynke,bo pewnie jak to sie zepsuje to juz tego nie idzie naprawic
plecho1 - 20-07-2017, 21:28
Powinna wyjść całą kieszeń wraz wysuwającą się szufladką więc mechanizmu się nie rozbiera i nic nie powinno wypaść. Całej ramki się nie demontuje bo jedna śruba, co ja trzyma, jest pod popielniczką więc ją trzeba wyjąć jako pierwszą. Nie mam teraz auta więc dokładnie nie opiszę jak to wyjąć ale jutro koło 18 mogę sprawdzić.
Bonifacy93 - 20-07-2017, 23:00
bede mega wdzieczny za dokladny opis,i tak dziwne tez ze popielniczka nie jest podswietlana jak w przedlifcie
|
|
|