Outlander II GEN Techniczne - Zapytanie o rade wyczyscic stary EGR czy kupic zamiennik
Szadi - 23-07-2017, 01:14 Temat postu: Zapytanie o rade wyczyscic stary EGR czy kupic zamiennik Witam Mam pytanie czy lepiej wyczyscic stary EGR czy kupic zamiennik
Cena za czyszczenie 25-30 £ u Mechanica z Europy Wschodniej zna sie na naprawach samochodow .. a nowy zamiennik zaworu w sklepie internetowym koszt max 40 £+ roboczo godzina mechanika..
kto ma jakies rady ktory wariant lepszy ?
Pojawia sie Check engine i cody P0487 code oraz p488
Exhaust Gas Recirculation Throttle Control Circuit
Czy taki zamiennik zaworu byl by dobry ?
http://www.ebay.co.uk/itm...%3D142312970230
karol_alasz - 28-07-2017, 00:14
Najpierw trzeba dokładnie sprawdzić czy to EGR. Miałem błąd EGR a okazało się że to klapa gaszenia która przed nim jest zamontowana... Diagnostyka w Outkach dość uboga i oba komponenty podłączone chyba do jednego alarmu... Te oryginały z Pierburga to jakaś popierdółka-wymieniłem na Boscha czy Siemensa-dawno to było i nie pamiętam...
traqu - 29-07-2017, 21:31
Ten blad to raczej na pewno klapa gaszaca a nie EGR.Klapa gaszaca jest zaraz przed Egr, a sam Egr nie ma elektroniki. Pewnie dostala ci sie olejopodobna maz do elektroniki klapy gaszacej i masz zwarcie...
Szadi - 30-07-2017, 01:40
Dzieki chlopaki za podpowiedzi. W poniedzalek outlanderek jedzie na warsztat na wymiane paskow bo mam juz prawie 295tys km zrobione. Oraz tarcz z klockami + wyzej opisane czyszczenie egr zobacze co powie litwin jaka diagnoza . ale moge wspomniec o tych klapkach.
[ Dodano: 31-07-2017, 15:38 ]
Wrocilem dzis z zabiegu czyszczenia Egr syf niezly tam byl.. skasowalem check engine kontrolke lecz znow sie pojawia.. Hmm jakies rady gdzie jeszcze szukac?
|
|
|