[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - gaśni lancer tylko po podjazdach na wzniesienia ...
marcingda - 23-07-2017, 07:49 Temat postu: gaśni lancer tylko po podjazdach na wzniesienia ... jestem nowy tu ale auto użytkuje już od 2009 r..(z llpg)
mam problem od 1 roku... żaden mechanik nie wie co jest ..... ale objawy są proste.
jadę z góry... nic się nie dzieje
jadę pod górę i gdyw sytuacjach gdy wyhamowują albo zwalniam prawie zawsze obroty do zera spadają, akumulator się zapala i często silnikk gaśnie... nie wiem co jest a to bardzo uciążliwei w jeżdzie po mieście czy górach
wymienione m.in. świece, czujniki temp. silnika, oczyszczon przepustnica, żadnych błędów na komputerze
może ktś pomoże vo to może być ?
pozdrawiam
SkOniAk - 24-07-2017, 10:55
Ile przejechałeś na lpg i kiedy robiłeś ostatnio regulację luzów?
Proponowałbym sprawdzenie i wymianę szklanek : )
marcingda - 24-07-2017, 11:21
a dzięki za jakieś info...
na lpg mam 70 tysięcy, a luzy nigdy nie były sprawdzane
[ Dodano: 24-07-2017, 11:41 ]
a to mi się dzieje tylko po wjazdach na górę i tylko wówczas gdy schodzi z wysokich obrotów.... np. na luzie
wiewioor - 24-07-2017, 11:57
marcingda napisał/a: | tylko wówczas gdy schodzi z wysokich obrotów.... np. na luzie |
Na biegu jak ściągniesz pedał gazu również silnikiem trzęsie jak schodzi z obrotów?
Obroty również spadają / falują czy obciążasz układ elektryczny powiedzmy światłami, el. szyby lub klimatyzacją ?
Obroty falują na jałowym ?
Czy bardziej jak wrzucisz sprzęgło lub na luz i wtedy obroty spadają do minimalnych wartości ?
Jeśli przy wysprzęglaniu lub wrzucaniu na luz przyglądnął bym się jeszcze regulatorowi stałego napięcia.
marcingda - 24-07-2017, 12:03
to się dzieje jak napisałeś:
Czy bardziej jak wrzucisz sprzęgło lub na luz i wtedy obroty spadają do minimalnych wartości ?
na jałowym nie falują... tylko przy tych podjazadach i luzie ..
[ Dodano: 24-07-2017, 12:06 ]
dzięki za rady wszystkim ...:)
pójdę z tymi radami do mechanika... nie mam wyboru, chyba że jeszcze coś poradzicie
|
|
|