To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3000GT VR4 Italia edition - mouseman

mouseman - 25-07-2017, 23:19
Temat postu: 3000GT VR4 Italia edition - mouseman
Drodzy moi mili,
dawno nic z temacie moich aut się nie działo, Lancerek czeka wyłącznie na lakierowanie, Gal ma się dobrze, co tu robić... :( Od dawna rozglądałem się za misiaczkiem w wersji turbo - eclipse GST, 3000GT VR4, Outlander Turbo, Lancerek EVO... Analizując temat postanowiłem bardziej sprecyzować swoje poszukiwania. Wybór był oczywisty - synteza osiągnięć technicznych w wykonaniu Mitsubishi czyli 3000GT VR4. Niestety temat troszkę przespany a ceny radykalnie poszły w górę. Miałem przyjemność oglądania kilka egzemplarzy i niestety cena nie idzie w parze z jakością. Pewnego słonecznego dnia przeglądając autoscounta wpadł mi w oko egzemplarz w Włoch, który posiadał ponad normatywne wyposażenie czyli elektryczny szyberdach oraz podgrzewanie stołków - wersja Italia. Dodatkowo był w jedynym słusznym kolorze czyli czerwonym. Niezwłocznie napisałem maila do właściciela i od razu okazało się że idziemy w dobrym kierunku. Decyzja o wyjeździe oraz prywatnym imporcie nastąpiła błyskawicznie, rozpocząłem przygotowania. Laweta, eurosy, odpowiednie dokumenty wywozowe i GO w ponad 1300 kilometrową podróż w jedną stronę. Wyprawa kosztowała 2 nieprzespane noce oraz mnóstwo emocji oraz stresów ale warto było...:
https://photos.google.com/share/AF1QipNKKcb0WlivLMCOeqmKEIpQJ6cnRnk-9FTEK-KNibAOJ0R8kivo-WLQ4rL_4NWbqQ?key=X1NQclVvcXBBRlFJMVhWQjgxR2ZaSkZhWEtxYVlR

jest mój 286 konny potwór, który nie pozostawia złudzeń w każdym aspekcie oraz tworzy zupełnie nowe doświadczenia motoryzacyjne.
Dajcie ochłonąć... :D

jacek11 - 25-07-2017, 23:36

Piękny jest :) Nowa zabawka. Niech się dobrze sprawuje :!:
Bizi78 - 26-07-2017, 08:56

Ładna sztuka 8) .
Czekamy teraz aż nową zabawką przyjedziesz na Zlot :D .

Krzyzak - 26-07-2017, 13:09

Zazdraszczam

ELIOT - 26-07-2017, 13:44

wow super historia, podziwiam za zapał w wyprawę choć fakt, jest to przygoda :)

auto pięknie się prezentuje, unikatowe i szybkie, tak jak lubie :)

abdul - 26-07-2017, 14:52

:shock: :shock: :shock: piekna sztuka! :D
apikus - 26-07-2017, 15:09

Gratulacje :wav:
deejay - 26-07-2017, 15:35

Byłem pierwszy , ale i tak wielkie gratulacje 😉

PS: I znów mnie czeka ogrom pracy na początek znając Ciebie 😀

Hugo - 26-07-2017, 18:00

Cudo! Nic więcej do szczęścia nie potrzeba prawdziwemu Mitsumaniakowi :mrgreen:
mkm - 26-07-2017, 21:41

mouseman, więcej szczegółów! Przyłączam się do gratulacji, też zazdroszczę itp. itd, a teraz opisuj - który właściciel? co robione? jak zachowany?
Na zdjęciach piękny i wyglądający na 100% oryginał :P

deejay napisał/a:
I znów mnie czeka ogrom pracy na początek znając Ciebie 😀

Ja już zacieram ręce na efekt Twojego ogromu pracy.
To co? Najładniejsza tzrytysiączka w... EUROPIE ?, bo Polska chyba za mała 8)

mouseman - 26-07-2017, 23:06

No to jedziemy, Państwo których widzicie na zdjęciach to para, która posiadała to auto 16 lat robiąc nim uwaga 278000 kilometrów. Pierwszy właścicielem był salon Mitsubishi w Mediolanie, auto 2 lata było maskatką salonu. Serwis był wykonywany na czas co potwierdza świetna kondycja silnika oraz układ przeniesienia napędu. We wnętrzu wszystkie systemy działają , i to co najważniejsze auto jest pozbawione rdzy ! Oczywiście jest też lista „do zrobienia”:
1. Wymiana rozrządu – powinna być przy przebiegu 280 kkm który notabene dzisiaj nastał
2. Wymiana wszystkich płynów
3. Wymiana tarcz oraz klocków
4. Wymiana radia – na pokładzie jeszcze oryginalny kaseciak mitsubishi
5. Wypranie sufitowej tapicerki
6. Mimo że auto przeszło przegląd bez najmniejszych problemów słychać że tłucze się przedni stabilizator.
7. Praca nad karoserią – liczne wgniotki, małe pękniecie na przednim oraz tylnym zderzaku.

Modernizacja na przyszłość:
- wymiana całego układu na nierdzewny, aktualnie jeszcze oryginalny wydech w bardzo dobrym stanie.

Dzisiaj miałem pierwszą przejażdżkę autostradową – ten dźwięk V6 + plus świst twin turbo robią robotę, o przyspieszeniu nie wspomnę. Pozycja za kierownicą jest niewątpliwie perfekcyjna, mimo że nad głową mam 1 cm przestrzeni.

deejay - 26-07-2017, 23:44

Ojjj będzie się działo 😎😎😎
WOWA - 27-07-2017, 08:09

Myszka gratulacje! Piękny misiek, a w twoich (Bartka) rękach będzie jeszcze piękniejszy :D
Krzyzak - 27-07-2017, 08:18

Pozycja Auto w profilu do uzupełnienia :P
Ja co prawda wolałbym 1generację - z otwieranymi światłami, ale nie protestowałbym, gdyby ktoś mi takie cudeńko sprezentował :)

Wojciech Bogacz - 27-07-2017, 09:42

mouseman napisał/a:
Wybór był oczywisty - synteza osiągnięć technicznych w wykonaniu Mitsubishi czyli 3000GT VR4

Taki też byłby i mój wybór. Także w kwestii słuśzności koloru :P

mouseman, Tak mi się coś wydaje, że Ty to specjalnie mi robisz - mój Lancer jeszcze parę rzeczy ma do zrobienia a Ty już następną zabawkę kupujesz.

Troszkę może zazdroszczę ale generalnie życzę bezawaryjności i zaklepuję sobie jazdę próbną bo przeciez musimy z żonką się dowiedzieć, czy w ogóle takie auto będziemy kiedyś chcieć :mrgreen: