Carisma - Techniczne - Problem z radiem-nie wlacza sie
Alko - 28-07-2017, 18:10 Temat postu: Problem z radiem-nie wlacza sie Na wstępie wszystkich chciałbym przywitać i życzyć udanych wakacji ale do rzeczy,moim problem jest nowe radio a dokładniej jak je uruchomić ,podłączyłem tak jak jest opisane na tym forum ale to nic nie daje.Sprawdzałem miernikiem napięcie i na tym czerwonym po stacyjce jest 12v ale na tym żółtym stałym jest tylko 9v na oryginalnej kostce tej pierwszej od strony samochodu a natomiast już po podłaczeniu do radia jest tylko 4v !
Masa według mnie łączy dobrze bo na tym czerwonym jest 12v ale na tym żółtym ucieka napięciu i przez to radio się nie włącza chyba.
Mowa o radiu tanim z allegro Model R11 http://allegro.pl/r11-rad...458185666.html#
A tą kostke iso niefabryczna zostawił mi poprzedni właściciel tylko w niej był ucięty ten czerwony kabel 12v po stacyjce ale go z powrotem podłączyłem.
plecho1 - 28-07-2017, 18:17
Lepiej sprawdź czy jest napięcie za pomocą żarówki, najlepiej takiej od reflektora przedniego. Najpierw podłącz pod kostkę a jak nie zadziała to masę do żarówki pociągnij gdzieś z karoserii i sprawdź czy tak żarówka świeci na obydwu plusach.
Alko - 28-07-2017, 18:29
Zrobiłem tak ale brak rezultatów
[ Dodano: 28-07-2017, 19:54 ]
Podłączyłem bezpośrednio do akumulatora i radio zadziałało a więc na żółtym przewodzie 12v dc gdziś ucieka prąd tylko pytanie gdzie dziwna sprawa to jest nie mam pojęcia o co chodzi
mpoplaw - 09-08-2017, 12:04
u mnie winne były zaśniedziałe ze starości bezpieczniki, wystarczyło wyjąć i wcisnąć, i śniedź zeszła i wszystko się naprawiło
|
|
|