Pajero III - [3.2 DID] odpala po chwili
Mike87 - 10-08-2017, 21:29 Temat postu: [3.2 DID] odpala po chwili Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
W ASO był podpinany komputer i żadnych błędów nie wykrył. Mam skrzynię w automacie.
Bak oraz rurę wlewową i inne dodatki wymieniłem 2 miesiące temu, również zawór EGR.
Rozrusznik kręci powoli i auto odpala jak jest zimne szybciej w stosunku jak silnik jest nagrzany ale i tak nie momentalnie jak to zawsze było. Żadna kontrolka się nie świeci.Z tego co zauważyłem raz po odpaleniu silnika w ASO dość mocno zakopciło z układu wydechowego.
Akumulatory mimo że mają 4 lata są w dobrej kondycji, były sprawdzane wczoraj w odpowiednim serwisie. A do tego mechanik podpiął nowe akumulatory i auto tak samo odpala.
Alternator przeszedł regenerację miesiąc temu, tak więc było również sprawdzone napięcie ładowania i jest wzorowe.
Czy to początki pompy wtryskowej?
zbyszekm2 - 11-08-2017, 10:09 Temat postu: Re: odpala po chwili
Mike87 napisał/a: | Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
W ASO był podpinany komputer i żadnych błędów nie wykrył. Mam skrzynię w automacie.
Bak oraz rurę wlewową i inne dodatki wymieniłem 2 miesiące temu, również zawór EGR.
Rozrusznik kręci powoli i auto odpala jak jest zimne szybciej w stosunku jak silnik jest nagrzany ale i tak nie momentalnie jak to zawsze było. Żadna kontrolka się nie świeci.Z tego co zauważyłem raz po odpaleniu silnika w ASO dość mocno zakopciło z układu wydechowego.
Akumulatory mimo że mają 4 lata są w dobrej kondycji, były sprawdzane wczoraj w odpowiednim serwisie. A do tego mechanik podpiął nowe akumulatory i auto tak samo odpala.
Alternator przeszedł regenerację miesiąc temu, tak więc było również sprawdzone napięcie ładowania i jest wzorowe.
Czy to początki pompy wtryskowej? |
zacznij od wymiany rozrusznika.
bluecd - 11-08-2017, 18:28 Temat postu: Re: odpala po chwili
zbyszekm2 napisał/a: | Mike87 napisał/a: | Witam, problem mam od 3-4 dni, po przekręceniu kluczyków auto odpala po 2-3 sekundach.
Czy to początki pompy wtryskowej? |
zacznij od wymiany rozrusznika. |
Nie bede wychodzil przed Zbyszka ale u mnie objawy byly identyko-trzeba bylo regenerowac rozrusznik /szczotki, szlif komutatora chyba i moze cos w bendiksie-ale to juz na zapas/.
Mike87 - 17-08-2017, 14:02
Problem rozwiązany, rozrusznik po regeneracji.
|
|
|