To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Nie mogę połączyć się z hand free system

gerbert1 - 13-08-2017, 21:02
Temat postu: Nie mogę połączyć się z hand free system
Mam problem ze sparowaniem telefonu z Bluetooth. Telefon nie widzi hands free system. Wcześniej jakoś udało się połączyć a teraz lipa. Dodam że przechodzę procedurę do momentu gdy mam sparować telefon ale nie widzę Bluetooth z auta w telefonie. Wie ktośczy źle coś robię czy raczej Bluetooth w aucie padł. Jak mogę to sprawdzić. Dzięki z góry za odpowiedź.
Bzyk_R1 - 13-08-2017, 22:38

Najprościej spróbuj sparować inne telefony. Od razu wykluczysz usterkę urządzenia. Czasami trzeba usunąć zapamiętane urządzenia Bluetooth bo telefon nie widzi nowych, czasem aktualizacja wprowadza buga do funkcji różnych i działają tak se. W połączeniu Bluetooth bardzo ważna jest temperatura. Im cieplej tym szybciej przesyła dane. Ale to takie tam gdybanie...
gifek - 23-08-2017, 09:59

Musisz wejść w menu (komendami głosowymi) i ustawić sobie pin do BT. dopiero po tym zabiegu Twój telefon poprawnie rozpozna zestaw.
grzesiopol - 23-08-2017, 15:06

Tutaj masz temat o hands free system http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 może znajdziesz to co cię interesuje.
Dodatkowo zajrzyj do działu download/instrukcje obsługi, znajdź i ściągnij instrukcję do Outlander lub Lancer X, otwórz i zajrzyj do działu komfort jazdy/interfejs bluetooth ......./parowanie ......, tam masz krok po kroku opisane co robisz, lub dalej w formie tabelek masz opisane komendy.
gerbert1 napisał/a:
Wcześniej jakoś udało się połączyć a teraz lipa
tzn ten telefon czy inny podłączałeś?
gerbert1 napisał/a:
Dodam że przechodzę procedurę do momentu gdy mam sparować telefon
dokładnie do którego momentu dochodzisz?
gerbert1 napisał/a:
czy raczej Bluetooth w aucie padł. Jak mogę to sprawdzić
parując inny telefon.

gifek napisał/a:
Musisz wejść w menu (komendami głosowymi) i ustawić sobie pin do BT. dopiero po tym zabiegu Twój telefon poprawnie rozpozna zestaw.
i to jest prawdopodobnie twój problem - pkt 6 w parowaniu w instrukcji.
gifek - 23-08-2017, 15:40

Wiem bo przerabiałem to 2 dni temu :D ale jak to mówią - ze Szwagrem daliśmy radę.
Powodzenia.

grzesiopol - 23-08-2017, 15:53

gifek napisał/a:
i ustawić sobie pin do BT.
tutaj troche poprawie - chodzi o kod parowania telefonu a nie pin do BT. PIN czyli kod zabezpieczający to inny temat. :wink:
gifek - 23-08-2017, 16:15

grzesiopol napisał/a:
gifek napisał/a:
i ustawić sobie pin do BT.
tutaj troche poprawie - chodzi o kod parowania telefonu a nie pin do BT. PIN czyli kod zabezpieczający to inny temat. :wink:

uproszczenie takie, dzięki za korektę :D

misiek962 - 26-03-2019, 12:24

Podepne się do tematu mam ten sam problem wszystko działa do momentu gdy laktorka prosi aby podać cztery cyfry a następnie każe zacząć parkować telefon, odpalam BT i telefon nie widzidzi wogole HFS.
gifek - 26-03-2019, 13:24

1. Usuń wszystkie zapamiętane urządzenia w radiu.
2. wyłącz BT w telefonie
3. wejdź do opcji parowania w radiu
4. postępuj zgodnie z poleceniami - ustaw pin (bez różnicy jaki)
5. włącz BT w telefonie zobacz czy jest widoczny HFS.
6. jak wykryje wpisz pin który ustawiłeś w punkcie 4.

Upewnij się że np poprzedni właściciel nie ustawił kodu blokady.

misiek962 - 26-03-2019, 17:27

gifek napisał/a:
1. Usuń wszystkie zapamiętane urządzenia w radiu.
2. wyłącz BT w telefonie
3. wejdź do opcji parowania w radiu
4. postępuj zgodnie z poleceniami - ustaw pin (bez różnicy jaki)
5. włącz BT w telefonie zobacz czy jest widoczny HFS.
6. jak wykryje wpisz pin który ustawiłeś w punkcie 4.

Upewnij się że np poprzedni właściciel nie ustawił kodu blokady.

Blokady napewno nie było bo już parowalem telefon, teraz to już bt wogole nie teaguje na przyciski z kiery, myślicie że moduł padł już?

kajos - 26-03-2019, 18:44

mozliwe ze padl albo sie zawiesil
moze odlacz wtyczke z niego na noc i ponownie podlacz

grzesiopol - 27-03-2019, 07:05

Próbuj do skutku, ostatnio to samo miałem, dopiero za czwartym razem się sparował a poprzednio za pierwszym.
Jak lektorka jest to po prostu telefon nie zdąża złapać sygnału, po pinie są jeszcze procedury: nazwanie telefonu oraz wybranie priorytetu telefonu. U ciebie kończy się na pinie, czyli nie dochodzi do sparowania telefonu.
Włącz wcześniej BT w telefonie a gdy prosi o podanie pinu włącz wyszukiwanie urządzeń (z tym wyszukiwaniem też trzeba sie "wstrzelić" w moment), jak telefon jest obsługiwany to to może pomóc.
Ewentualnie telefon nie jest obsługiwany. Spróbuj innego telefonu.

misiek962 - 27-03-2019, 12:05

Usterka usunięta dogrzebalem sie do modułu żeby zobaczyć czy się grzeje więc przy okazji go wydarłem bo o dziwo się nie grzal i okazało się ze są zasniedziale styki. Szybkie czyszczenie i wszystko znowu działa jak powinno. Dzięki za pomoc

[ Dodano: 28-03-2019, 07:06 ]
Poprawka HFS działa normalnie parkuję telefon ale po 5 min telefon się rozlancza. Wina tel?

emil_d - 28-03-2019, 09:18

misiek962 napisał/a:
Usterka usunięta dogrzebalem sie do modułu żeby zobaczyć czy się grzeje więc przy okazji go wydarłem bo o dziwo się nie grzal i okazało się ze są zasniedziale styki. Szybkie czyszczenie i wszystko znowu działa jak powinno. Dzięki za pomoc

[ Dodano: 28-03-2019, 07:06 ]
Poprawka HFS działa normalnie parkuję telefon ale po 5 min telefon się rozlancza. Wina tel?

Ja tak miałem z telefonem Sony - niby się parował ale rozłączał. Teraz mam nowy telefon i działa dobrze.

CORNEL - 02-07-2019, 20:20

U mnie nie ma lektorki, wyjechała na wakacje???? :shock:
Wciskam ten przycisk od mowy i nic nie gada do mnie.