Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Siłownik centralnego zamka
Don Vito - 14-08-2017, 23:05 Temat postu: [Cari 1.6] Siłownik centralnego zamka Witam mam pytanie otóż postanowiłem wymienić sobie lusteeka na elektryczne. Kupiłem wiązki , lusterka, przełącznik. Z prawej strony montaż przebiegł bezproblemowo typowe plug & play. Natomiast z lewej strony powstał mi taki mały problem. Otóż okazało się że kostka od centralnego zamka ta ze starej wiązki ma 4 przewody ( wiązka z samym centralnym zamkiem) natomiast ta nowa ma w tej kostce tylko dwa przewody i dodatkową kostkę z jeszcze trzema. Przy porównaniu na głównej kostce wyszło mi że jednego przewodu brakuje. I teraz nasówa się pytanie czy było kilka typów siłowników do centralnego zamka w lewych dzwiach czy mam jakąś rzeźbę porobioną. Oraz czy ingerencja w kostkę i dorzucenie defacto starej wiązki do nowej jest skomplikowane (przebiegało by to w ten sposób że ze starej wydłubał bym piny i wsadził do nowej ewentualnke zastępując już istniejące. Za wszystkie odpowiedzi dziękuję.
plecho1 - 14-08-2017, 23:37
Dokładnie nie znam tematu ale postaram się ogólnie opisać o co chodzi. Dwa przewody dochodzące do siłownika to zasilanie, zmiana ich polaryzacji powoduje odwrotną pracę siłownika. Pozostałe przewody to sterowanie dla sterownika w razie zamykania i otwierania kluczem. Przy trzech przewodach sytuacja jest mi znana, jeden jest masą a dwa pozostałe to sterujące. Kiedy zamykasz kluczem to ta masa jest łączona z jednym ze sterujących a jak otwierasz to z drugim i dzięki temu sterownik centralnego wie czy ma zamknąć czy otworzyć resztę drzwi.
Don Vito - 15-08-2017, 09:56
no co do kabli ro ogarnołem natomiast co do siłowników były dwa rodzaje? i czy opłaca mi się dłubać wiązkę czy łatwiej wymienić siłownik?
|
|
|