To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - brak swiateł przeciwmgielnych

rav.11 - 01-09-2017, 08:53
Temat postu: brak swiateł przeciwmgielnych
Witam, tj w temacie: po wciśnięciu przycisku od świateł przeciwmgielnych nie zapalają się ani przednie ani tylne światła przeciwmgielne. Bezpieczniki sprawdzone. Ktoś z was przerabiał to może u siebie?
W@sio - 01-09-2017, 09:15

Czy przyciski są podświetlone? Sprawdź czy dochodzi prąd do przycisków oraz czy sygnał wychodzi do przekaźnika. Być może padł przekaźnik.
Jaro1974 - 01-09-2017, 10:57

Może moje pytanie zabrzmi ironicznie ale czy włączyłeś choć światła pozycyjne? Bez nich nie zaświeci się przeciwmgłowy przód ani tył.
W@sio - 01-09-2017, 11:18

Jarku, jakby można było, dostał byś ode mnie Like :D
Bzyk_R1 - 01-09-2017, 12:27

Jaro1974 napisał/a:
Może moje pytanie zabrzmi ironicznie ale czy włączyłeś choć światła pozycyjne? Bez nich nie zaświeci się przeciwmgłowy przód ani tył.

Hahaha, dobre, Jarku dobrze że tak to działa bo w ogłoszeniach mielibyśmy wysyp O1 z "fabrycznymi światłami do jazdy dziennej" :D

Jaro1974 - 01-09-2017, 21:30

Od razu sprostuję że to moje pytanie nie miało na celu nikogo urazić ;-)
rav.11 - 02-09-2017, 20:48

Hehe, nie obrażam się. Nawet spodziewałem się takiej sugestii. Przeciwmgielne nie działają przy załączonych światłach mijania i przycisk nie jest podświetlony. A który to przekaźnik od przeciwmgielnych?
Jaro1974 - 10-09-2017, 08:57

Ja bym jeszcze sprawdził czy wtyczka jest podłączona do włącznika. Przy demontażu a później montażu obudowy licznika wtyczka ta potrafi nie wpiąć się do włącznika.
mrblack - 14-09-2023, 19:52

Siemanko :)

A właśnie gdzie jest bezpiecznik od przeciwmgielnych przednich ??? Miałem wybitą prawą dolna lampkę i spaliła się żarówka,

Wymieniłem dziś nową lampę i zonk :(

Bezpieczniki sprawdziłem w komorze silnika i te pod kierownicą (dojście do bani) i są ok.

Kontrolki się włączają przekaźniki działają. Tylna lampa przeciwmgielna świeci a przód nie :/

Przekaźnik od lamp przeciwmgłowych zamieniałem od sygnału dźwiękowego i bez zmian ;(

|Może coś z instalacją ????

Pozdrowionka 4all :)

Bzyk_R1 - 14-09-2023, 21:54

mrblack, jeżeli pytasz o Outlandera 1 generacji to jeszcze doradził bym zobaczyć czy wpięte są wtyczki za kratkami grilla. Jedna jest od przeciwmgielnych druga od spryskiwaczy reflektorów.