To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.8

MasterYoda - 04-09-2017, 21:53
Temat postu: Lancer 1.8
Witam serdecznie forumowiczów. w pierwszym poście na forum chciałbym zapytać tudzież poprosić o pomoc w zakupie Lancera. Interesuje mnie ten egzemplarz: Lancer 1.8 MIVEC RED. Po wywiadzie telefonicznym wydaje mi się że sprzedawca powiedział jak jest naprawdę. Jedyny mankament to skorodowana końcówka wydechu. Z tego co mi mówił to zderzak jeden był malowany z AC. Obecny właściciel jest trzecim od nowości. Auto z polskiego salonu. Wzięte w leasing później odkupione na 4 lata przez drugiego właściciela. Obecny jeździ Lancerem 1,5 roku. LPG bez lubryfikantu STAG 4. Na co zwrócić uwagę? Może ktoś zna lub oglądał? Mieszkam pod Szczecinem i jechać ponad 500 km to sporo a nie chciał bym (mówiąc kolokwialnie) "umoczyć".
Dooomino - 05-09-2017, 08:59

Sprawdź miernikiem lewe tylne nadkole i drzwi. Nie masz czegoś blizej ?

Ps nie lubi ogłoszeń w których sprzedawca dodaje zdjęcia zaraz po myciu :roll:

MasterYoda - 05-09-2017, 14:54

Właśnie w tym problem że nie mam nic innego w pobliżu. A dlaczego akurat te dwa elementy wskazałeś?
RalfPi - 05-09-2017, 15:37

Cena za duża i w dodatku trzeci właściciel! Teoretycznie 175kkm i nie wiadomo co w środku (bo nie ma zdjęć).
prawie 10 letni Lancer i cena 30kzł???

vini639 - 05-09-2017, 18:41

Fakt, drożyzna. Z takim przebiegiem to dużo lepszy model upolowałbyś w Niemczech i to za mniej. Mniej wyszłoby nawet wliczając prowizję dla firmy sprowadzajacej + opłaty.

Ten IMO jest wart max. 25k PLN. Ja bym go na Twoim miejscu w ogole nie brał pod uwagę, tym bardziej że masz kawał drogi ;)

MasterYoda - 05-09-2017, 20:32

Lancer 1.8 White No to kolejny. W moim rejonie są dwa w tym jeden po którego mogę podjechać w każdej chwili ale to są SB a mnie nie bardzo urządza taka opcja. No i ten koło mnie od handlarza a ja do nich mam jakąś awersję.
brylekVFR - 06-09-2017, 08:49

To radio to zapierdzielił ktoś😮
Matejko - 06-09-2017, 08:55

w listopadzie 2014 kupilem swojego w pelnym instyle+navi za 28000, pominę fakt ze po 1,5roku sprzedalem za ponad 30 :P , ale ceny tych dwoch są mocno przesadzone
MasterYoda - 07-09-2017, 22:24

1.8 sedan white Znalazłem kolejnego. Cena dość spora ale i rocznik w miarę wydaje mi się. Ale może od innej strony zacznę. Na co zwrócić szczególną uwagę oglądając Lancera? Interesuje mnie tylko i wyłącznie 1.8 z LPG ewentualnie jak będzie dobry stosunek ceny do stanu to PB i sam dorzucę podtlenek xD
RalfPi - 08-09-2017, 01:38

Witaj MasterYoda!
Na ilość właścicieli zwrócić uwagę radzę ;)

Dlaczego nie ma zdjęć wnętrza?
Auto jest nieuszkodzone (tzn. wypadkowe? )? (sprawa do wyjaśnienia)? Tylna ramka rejestracji inna niż przednia? Co tam czy tu się wydarzyło?

MasterYoda - 11-09-2017, 21:48

Znalazłem auto u mnie w Szczecinie tylko zastanawia mnie temat naklejki umwelt. Jeśli auto było kupione w polskim salonie to czy taka naklejka ma prawo bytu? Czy nie jest to podejrzane? Tutaj LINK
RalfPi - 12-09-2017, 01:18

Moim zdaniem nie - sam mam taką. Z tego co mi wiadomo do wjazdu do centrum Berlina taka naklejka jest wymagana.

Poza tym, jeżeli wszystko jest ok z autem (a pewnie tak, bo podejrzewam, że gościu jeździł przez jakiś czas Berlin-Szczecin, a tam ani nie pogonisz, ani nie można się wlec - więc silnik miał lekką przeprawę), to godna zainteresowania oferta!

Robert_N - 12-09-2017, 07:37

Wygląda, że wszystko jest OK. Co do naklejki to się nie martw bo ja sam w swoim poprzednim aucie załatwiałem naklejkę. Oczywiście sprzedałem z tą naklejką i nie zrywałem, bo nie miałem nic do ukrycia.
MasterYoda - 12-09-2017, 14:53

To rozwialiscie moją (chyba) jedyną wątpliwość dotyczącą tego egzemplarza. Byłem zdecydowany podjechać (tylko 30km) obejrzeć to auto i teraz tym bardziej pojadę.
RalfPi - 12-09-2017, 16:14

To jedź bo jutro go już może nie być.