Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Prośba o instrukcje dotyczące wymiany lusterka
kick_s - 14-09-2017, 09:12 Temat postu: [II 2.0 DID] Prośba o instrukcje dotyczące wymiany lusterka Witam wszystkich klubowiczów,
jeśli temat był już poruszany na forum to bardzo proszę o przesłanie link'a (niestety nie udało mi się do niego dotrzeć).
Mam aktualnie uszkodzone lusterko lewe w moim Outlander'ze II po FL z 2010 r. Nie działa składanie lusterka, najprawdopodobniej uszkodzony jest mechanizm.
O ile dobrze kojarzę jest to lusterko 9PIN (podgrzewane, sterowane, składane). Planuje zakup używanego lusterka na allegro/olx (jeśli macie informacje, że ktoś ma takie lusterko na sprzedaż bardzo proszę o wiadomość). W związku z tym, że moje ASO zarobiło już na mnie wystarczająco dużo chciałbym wymienić je sam.
Wersja wyposażenia mojego Mitsu to chyba INSTYLE PLUS NAVI. W związku z tym w miejscu mocowania lusterka jest głośniczek rockford temat może być utrudniony.
Byłbym bardzo wdzięczny za informacje jak krok po kroku dokonać przeszczepu oraz czy lakierowana obudowa jest elementem, który można wymienić.
Z góry dzięki za pomoc!
jurellas - 14-09-2017, 19:35
Na początku roku przerabiałem ten temat. Należy zacząc od delikatnego podważenia głośniczka z obu stron tak żeby wyskoczył z jednego czy dwóch plastikowych trzpieni,ukażą się wtedy trzy śrubki na 10 klucz,nie pamiętam dokładnie czy czasem ta dolna śrubka była dopiero dostępna po zdemontowaniu boczka drzwi. W zasadzie wszystko odkręcasz dośc intuicyjnie,wymiana lakierowanej osłony wymaga rozebranie niemal całego lusterka bo jest na zatrzaskach i trzeba delikatnie odchylac owe zatrzaski bo może odleciec. Generalna zasada nic na siłę. Pamiętam że ktoś tu posyłał manuala w tym temacie gdzieś,chyba słabo szukałeś :-/ Zamów lusterko z tą samą ilością przewodów.
mkrawcz1 - 15-09-2017, 13:25
http://faq.out-club.ru/do...10/index_M1.htm
51 -EXTERIOR > OUTSIDE MIRROR > OUTSIDE MIRROR > DOOR MIRROR REMOVAL AND INSTALLATION
|
|
|