[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - kontrolka świec żarowych i wskaźnik spalania-Lancer 2.0 did
karol_brr - 15-09-2017, 22:11 Temat postu: kontrolka świec żarowych i wskaźnik spalania-Lancer 2.0 did Witam. Mam problem z Lancerem Sportback 2009 2.0 did. Chodzi o to, że kontrolka świec żarowych świeci się za każdym razem gdy przekręcam kluczyk, nawet gdy samochód zagrzany jest do 90 stopni. Świeci ok 4-5 sek. Czy to normalne?
Czujnik temperatury wody już wymieniony na nowy, oryginalny.
Po drugie- czy to normalne, że na postoju (np. stojąc na światłach) pasek pokazujący spalanie wskazuje maksymalną wartość?
Dołączam zdjęcie jak wygląda to u mnie.
RalfPi - 16-09-2017, 11:06
Co do spalania - tak.
Spalanie na biegu jałowym zawsze jakieś, a kilometry się nie nabijają Więc średnie spalanie zbiega do nieskończoności.
wiewioor - 16-09-2017, 12:05
Co do spalania jak napisał poprzednik - normalne zachowanie.
Co do kontrolki sam posiadam jednostkę japońską więc może się różnić, lecz u mnie gdy auto jest nagrzane kontrolka świec żarowych od razu gaśnie.
Natomiast nie musi to oznaczać jakiegokolwiek problemu. Czy podczas odpalania motoru słyszysz jakieś dziwne zachowania. Czy długo kręci motorem? Czy po odpaleniu przez pierwsze sekundy chodzi nierówno, trzęsie czy wydaje jakieś dziwne dźwięki ?
|
|
|