To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Brak kontrolki ładowania

sebo_runner - 19-09-2017, 20:10
Temat postu: Brak kontrolki ładowania
Witam. Pacjent do pajero 2 krótki. Z alternatora wychodzą mi dwa plusy na kostce przy wł zapłonie. Na liczniku nie swieci kontrolka ładowania , a przy zapłonie chyba powinna się świecić. Ogólnie straciłem 2 razy lądowanie i kontrolka się nie świeciła. Gdzie szukać przyczyny ? Czy jest jakiś przekaźnik lub bezpiecznik od tego ? Jak sprawdzić czy licznik jest Ok ? Bo akurat do ładowania na jednej nóżce mam plus ale na drugiej nie mam , jak podam np. Masę na tę druga nóżkę to się zapala kontrolka. Ktoś jakieś konkretne podpowiedzi ?
plecho1 - 19-09-2017, 21:16

Może szczotki się skończyły lub zawiesiły przez co brak masy kontrolki.
Krzyzak - 20-09-2017, 09:02

Jak tak miałem to dokładnie skończyły się szczotki.
sebo_runner - 20-09-2017, 12:19

Alternator po regeneracji. Wczoraj pokazywał mi na stole ze wszystko działa jak powinno
plecho1 - 20-09-2017, 18:23

Jak przewód od kontrolki na włączonym zapłonie zetkniesz z masą auta i kontrolka się zaświeci to problem jest tylko po stronie alternatora.
sebo_runner - 20-09-2017, 19:14

Zuwazylem coś takiego , że np. Bez żadnej ingerencji co np. 5 czasami co 3 przekręcenie zapłonu kontrolka się zapala na zapłonie. Gdy wepnę probówkę w przewód od kontrolki to co jakiś zapłon gdy kontrolka nie swieci to w przewodzie od kontrolki jest mocno prąd ( probówka swieci mocno ) a gdy się zaświeci kontrolka
Na liczniku to w przewodzie od kontrolki probówka swieci słabiej. Gdzie szukać przyczyny ? Auto jeszcze nie odpalałem gdyż alternator nie jest zamontowany , podłączyłem go i dałem masę na obudowę do sprawdzania tej kontrolki

plecho1 - 20-09-2017, 20:59

Nie jestem pewien, ale chyba masz przekaźnik lampki ładowania i może w nim tkwi problem.