Outlander III Ogólne - Bezkluczykowe otwieranie drzwi
sotart - 20-09-2017, 10:37 Temat postu: Bezkluczykowe otwieranie drzwi Hej ,
INFO : LINK
Wiem, że temat nie jest nowy ... ale ma ktoś jakiś pomysł jak się przed tym zabezpieczyć? Interesują mnie raczej domowe sposoby albo tanie
@Tak, wiem mam ubezpieczanie i znam http://expero.com.pl/product/omega-can/ .
Co myślicie o pokrowcu na kluczyk ? POKROWIEC
Nie powinien bardzo przeszkadzać , a chyba działa .
joujoujou - 20-09-2017, 14:35
sotart napisał/a: | Interesują mnie raczej domowe sposoby albo tanie | Zrób sobie w domu namiastkę klatki Faradaya - choćby puszkę z metalowym wieczkiem, od biedy nawet szczelne owinięcie folią aluminiową (heh, przypomniał mi się świstak, co zawijał ).
sotart - 20-09-2017, 15:00
W domu to nie problem... klatka Faradaya, lodówka, mikrofala itp ... ale fajnie mieć coś bardziej przenośnego? Dlatego ten pokrowiec jest dosyć ciekawy.
joujoujou - 20-09-2017, 15:39
Folia jest wystarczająco przenośna.
Z drugiej strony dziwię się wydającym grubą kasę na samochód a sępiącym 2-3 stówki na niestandardowe odcięcie zapłonu/paliwa itp. Dużo skuteczniejsze. :]
tokyo - 21-09-2017, 05:08
......zwyklym i najbardziej podstawowym zabezpieczeniem autka jest system immoobilajzero/anty porwania.
Zakladalem to wiele razy i jest to wystarczajace.
Dzialanie:
Po wylaczeniu autka system uruchamia sie, jezeli zlodziej namierzył was z kluczykiem to po otwarciu i uruchomieniu zaplonu po okresie okolo 30 sek jezeli system immo/antyporywacza nie wykryje transpondera zblizeniowego lub nie bedzie nacisniety przycisk to po okresie 30 do 60 sek zaczyna trabic samochod a zaplon pompa paliwa komputer silnika zostaj odciete od zasilania - tyle
|
|
|