Outlander I GEN Techniczne - Grzejąca się felga
spooner25 - 21-09-2017, 10:57 Temat postu: Grzejąca się felga Panowie, mam problem. Wymieniałem tarcze i klocki z tyłu. Dodatkowo wypiaskowałem i pomalowałem zaciski. Wymieniłem też okładziny ręcznego.
Od tego czasu felga strasznie się grzeje i śmierdzi. Mechanik wszystko już przeczyścił, posprawdzał i wymieniłem łożysko bo i tak się odzywało. Co to może być bo skończyły się możliwości ?
Pawel1988 - 21-09-2017, 11:28
Podnieś auto i zobacz czy koło swobodnie się obraca. Najlepiej jakbys podniosl caly bok bo bedzie Ci ciezko krecic jenym kolem. Popompuj też hamulcem. Może tloczek nie odbija, może prowadnice nie były dobrze oczyszczone i za mało nasmarowane. Może gumki na prowadnicach masz dziurawe i się zapiekły. Jest parę opcji. A zaciski były przy okazji piaskowanie regenerowane czy tylko malowane?
[ Dodano: 21-09-2017, 11:29 ]
Albo jak u mnie krzywe jarzmo.I też nie wiedziałem o co chodzi.
Bzyk_R1 - 21-09-2017, 16:22
Sprawdzałeś śrubę regulacyjną od rozpierania okładzin? Może jest zbyt rozkręcona co powoduje zbyt ciasne przyleganie okładzin. Jaki kolor ma tarcza z zewnątrz i od środka? Zrób mały test po postoju przejedź krótki odcinek i dotknij czy grzeje się tarcza czy bardziej bęben, to już da kierunek poszukiwań.
|
|
|