To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - Fotel kierowcy samoczynnie opada

Maxi! - 25-09-2017, 10:52
Temat postu: Fotel kierowcy samoczynnie opada
Witam Kolegów

W moim Colcie fotel kierowcy powoli, samoczynnie opada w dół, po 'podpompowaniu' na maksa do góry na chwilę jest OK, ale tak po kilku dniach jazdy fotel powolutku opada na sam dół. Czy miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

arturchris - 04-10-2017, 16:38

Witam, mam to samo może zna ktoś przyczynę?
Martu2097 - 04-10-2017, 20:23
Temat postu: Podłączam się
Mam ten sam ból. Czyżby ten typ tak miał?
krzys78 - 22-10-2017, 16:24

Czyli, nie przejmować się ;) U żony też tak jest.
mike88 - 30-11-2017, 08:35

kurde...a myślałem że ze mną coś nie tak :)
mam identycznie - fotel po 1 dniu wraca do stanu z przed ustawienia :roll:

Martu2097 - 30-11-2017, 08:58

mike88 napisał/a:

Nie jest to odpowiedź na problem dot. fotela, ale zaintrygował mnie symbol dystrybutora. Spore spalanie jak na takiego pierdzika, chociaż widzę, że masz mocniejszy silnik. Te dane o tankowaniu dodajesz przez jakąś apkę? PZDR

mike88 - 30-11-2017, 15:36

Martu2097 napisał/a:
mike88 napisał/a:

Nie jest to odpowiedź na problem dot. fotela, ale zaintrygował mnie symbol dystrybutora. Spore spalanie jak na takiego pierdzika, chociaż widzę, że masz mocniejszy silnik. Te dane o tankowaniu dodajesz przez jakąś apkę? PZDR

małe OT ale...owszem przez http://www.motostat.pl
spalanie podobno "w normie" która nota bene dla mnie jest bardzo wysoka. Liczyłem na max 10 ale...życie jest brutalne. Przy normalnej mało dynamicznej jeździe 11 w mieście. Przy ciężkiej nodze potrafi być i ponad 13 na 100 :]

Maxi! - 30-11-2017, 15:43

Mój Colt jeździ tylko i wyłącznie po mieście, a spalanie mam 7,7 / 100km, liczone wg dystrybutora, nie komputera. Ale miasto miastu nierówne, w jednym mieście korek = stanie w miejscu na skrzyżowaniu, a w innym korek to powolna jazda.

Aha: zastanawiam się nad ustawieniem fotela w najwyższym położeniu na sztywno, nawet za pomocą opasek metalowych lub śrub - jak coś ogarnę to dam znać :)

mike88 - 30-11-2017, 15:51

Maxi! napisał/a:
Mój Colt jeździ tylko i wyłącznie po mieście, a spalanie mam 7,7 / 100km, liczone wg dystrybutora, nie komputera. Ale miasto miastu nierówne, w jednym mieście korek = stanie w miejscu na skrzyżowaniu, a w innym korek to powolna jazda.

Aha: zastanawiam się nad ustawieniem fotela w najwyższym położeniu na sztywno, nawet za pomocą opasek metalowych lub śrub - jak coś ogarnę to dam znać :)

tylko że masz "troszkę inny" silnik ja jednak mam turbine co łyknąć sobie lubi. Mierzone tylko i wyłącznie "dystrybutorem" i zawsze do pełna do pierwszego odbicia, zawsze ta sama stacja.

odnośnie foteli - czekam z niecierpliwością na rozwiązanie

Maxi! - 30-11-2017, 22:44

Ano tak, silnik się nie wyświetla obok postu, tylko w profilu.
Warga - 24-12-2019, 14:21
Temat postu: Re: Fotel kierowcy samoczynnie opada
Witam Kolegów

W moim Colcie fotel kierowcy powoli, samoczynnie opada w dół, po 'podpompowaniu' na maksa do góry na chwilę jest OK, ale tak po kilku dniach jazdy fotel powolutku opada na sam dół. Czy miał ktoś podobny problem?

Czy ktoś znalazł przyczynę, mam to samo. dzięki za wszelkie informacje. Wesołych Świąt :)

mike88 - 25-12-2019, 00:38

taaa fotel opada po 1 dniu jazdy. Nie znalazłem rozwiązania problemu
Warga - 25-12-2019, 12:48

Dzięki za odpowiedź. Ja znalazłem taki link po angielsku, ale nie podałem maila więc nie wiem ile warte informacje są zawarte dalej.

https://www.breakeryard.c...common-problems

Póki co, pozostaje podłożyć coś pod fotel żęby nie opadał. :)