Problemy techniczne - Lancer/outlander brak oświetlenia kabiny
p03 - 30-09-2017, 16:57 Temat postu: Lancer/outlander brak oświetlenia kabiny Dzień dobry.
Zaszalałem w mitsubishi lancer rocznik 03-07 i dałem za mocne żarówki podświetlenia kabiny. Fabrycznie oświetlenie gaśnie płynnie. Teraz nie zapalają się lampki w kabinie. Ta w bagażniku działa, wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Równocześnie z lampkami sufitowymi zapala się podświetlenie przycisku opuszczania szyby i to działa. Wnioskuję z tego, że krańcówki są sprawne, a upalił się układ stopniowego wygaszania i załączania lampek w podsufitce. One same działają w pozycji ON, na auto nie świecą.
Proszę o podpowiedź, który element (puszka/sterownik) odpowiedzialny jest za oświetlenie kabiny. Czy jest to ETACS/moduł komfortu, tak by wynikało ze schematu? Katalogowy symbol MR587875. Z tego co widzę, takie same moduły mają outlandery. Moduł można odpiąć od skrzynki z bezpiecznikami. Czy ewentualna wymiana tego modułu nie poskutkuje brakiem komunikacji z pilotem w kluczyku? To są parowane urządzenia? Jaka jest szansa naprawy modułu?
Poniżej link do katalogu
http://japancars.ru/index...id=1&blk_id=610
oraz schemat
Hugo - 30-09-2017, 17:43
Tak, ETACS odpowiada za oświetlenie kabiny i bagażnika.
p03 - 01-10-2017, 10:11
Dziękuję. Reszta pytań nadal zostaje otwarta.
[ Dodano: 08-10-2017, 11:03 ]
Przygarnę ETACS, nie musi być od tego dokładnie modelu, może być uszkodzony. Chcę sprawdzić, czy da się jakoś go rozebrać/naprawić, zanim wybebeszę swój.
Może ktoś naprawiał, czy oddawał do jakiegoś elektronika swój, ma z tym jakieś doświadczenia?
tyku - 08-10-2017, 12:50
p03, O takich sprawach możesz porozmawiać z kolegą tokyo
p03 - 08-10-2017, 16:20
Dziękuję, napisałem PW.
|
|
|