To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] ,,demontaż tylnych boczków bagażnika OT I"

irek45 - 04-10-2017, 13:48
Temat postu: [I 2.0] ,,demontaż tylnych boczków bagażnika OT I"
Witam.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi jak zdjąć tylne boczki w bagażniku OUTLANDER I. Poodkręcałem co trzeba ale nie mogę zdemontować tylnych boczków w bagażniku bo są przymocowane jeszcze takimi uchwytami z boku do zamocowania chyba siatki wyglądają jak takie małe kotwiczki. Nie wiem jak je wyciągnąć żeby coś nie połamać. Jeżeli ktoś to przerabiał to proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

W@sio - 04-10-2017, 14:40

te kotwiczki trzeba obrócić o 180 stopni. Wówczas znajdziesz języczek, który trzeba podważyć i wyjdą z otworu :) też się przez to przebić nie mogłem :D Gniazda zapalniczki raczej nie wyciągniesz - ja urwałem pokrywkę - lepiej zdjąć boczek i odpiąć przewody :)

Poza tym pod kanapą, pod plastikowymi wykończniami progów tylnych drzwi są jeszcze dwie śruby mocujące boczków

Bzyk_R1 - 04-10-2017, 15:03

W@sio, dobrze prawi. Te koreczki mają dwa ząbki. Jeden wchodzi w szczelinę blachy a drugi na klik. Ja jeszcze dopiszę że boczki zamontowane są tez pod chromowaną listwą progu bagażnika. Musisz ja wypiąć i tam kryją się śrubki.
elektryk - 04-10-2017, 15:44

Boczki też są przykręcone pod tylną kanapę. Aby ją wyjąć trzeba ją ciągnąć do góry. Do tego boczki są "zakotwiczone" w styropianie bagażnika.