To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Ogrzewanie

Krolik12385 - 12-10-2017, 17:11
Temat postu: [EAx 97-04] Ogrzewanie
Witam jestem posiadaczem Mitsubishi Galant 2.0 z 2001 po za kupie w grudniu zauwarzylem ze w dluszej trasie na ustawionej tempreaturze 24 stopnie leci chlodne jak nie zimne powietrze zmienilem termostat byl uszkodzony uklad odpowietrzony kupilem czujnik tempreatury zewnetrznej bo byl jego brak i nadal to samo i obojetne to czy klima czy zwykle nie stety o temacie latem zapomniałem i teraz znowu zaczynam prosze o pomoc bo brak pomyslu
Marcino - 12-10-2017, 19:36

Zobacz czy nie spadła rurka od klimatronika i bierze ci do pomiaru ciepłe powietrze bo radio jest blisko i grzeje.
To jest taka plastikowa rurka peszel chyba czarny.

Krolik12385 - 12-10-2017, 19:41

Radio dalem nizej rurka cala i poprowadzona innaczej dalej od zrudla ciepla
Krzyzak - 13-10-2017, 08:46

a jak podkręcisz na 32 to jest ciepłe? - zimne powietrze z klimy auto jest normalną sprawą, powietrze wg czujnika ma 24 stopnie i w stosunku do ciała jest zimne, ale wg czujnika nie ma już po co grzać
tresorex - 13-10-2017, 10:01

Czujnik temperatury wewnętrznej jest w panelu zaraz koło pokrętła, a rurka jest tylko po to żeby krateczka pod pokrętłem wciągała powietrze z kabiny. Odsuwanie czy izolowanie rurki folią nic nie da bo jest ona podłączona do "gwizdka" przy puszcze ogrzewania, który ma za zadanie wytworzyć podciśnienie w rurce żeby wciągała powietrze.
Sprawdź tak jak pisze Krzyzak...