To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - [SAPPORO I] brakujące części

steelerski - 12-10-2017, 19:29
Temat postu: [SAPPORO I] brakujące części
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jako że po ponad dwuletnich zmaganiach z wiatrakami (i samym sobą również, dłuuuga historia :) ) wreszcie praktycznie udało mi się ukończyć mój projekt restauracji mojego Miśka Sapporo 1978r, jeszcze trochę kosmetyki detali mnie czeka, generalnie obecnie wygląda mniej więcej tak:

A wnętrze po odnowie tapicerki tak:

Do wszystkich byłych i obecnych posiadaczy Igen Sapporo mam prośbę: do pełni szczęścia brakuje mi: oryginalnej tylniej szyby bocznej od strony kierowcy, ze słupkiem, w sumie na samym słupku zależy mi najbardziej, mam dopasowany z innego auta, ale wiadomo, oryginał to oryginał :) oraz tłumik końcowy (doraźnie dopasowane cokolwiek, jeśli nie uda mi się znaleźć oryginału, wybiorę się do jakiegoś specjalisty dorabiającego wydechy pod auto)
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wsparcie :)

Bartek - 13-10-2017, 10:01

steelerski napisał/a:
dłuuuga historia

takie są najlepsze... czekam :)

Bizi78 - 13-10-2017, 10:49

steelerski, zapraszam jutro na spota do Zaborza.
Więcej info znajdziesz na regionalnym.
Ładna sztuka, dbaj o nią.

steelerski - 13-10-2017, 21:07

Bartek napisał/a:
takie są najlepsze... czekam

Cóż tu dużo mówić... Począwszy od wypadku samochodowego (i wszystkich komplikacji i konsekwencji z tym związanych), poprzez pożar warsztatu mojego wujka, w którym autko powoli nabierało barw (i z którego to pożaru jako JEDYNE udało się wyciągnąć na czas, praktycznie bez szwanku), chwile zwątpienia, potem odbudowa i reaktywacja warsztatu... wreszcie powrót zapału i ciężka praca, której efekt wreszcie, po ponad dwóch latach jest widoczny :)

Bizi78 napisał/a:
zapraszam jutro na spota do Zaborza

Jutro impreza rodzinna, teściowa ma imieniny, opuścić broń boże nie wolno :P to w tym naszym Zaborzu z tym zalewem wiecznie suchym?

Bizi78 - 14-10-2017, 07:02

steelerski napisał/a:
Jutro impreza rodzinna, teściowa ma imieniny, opuścić broń boże nie wolno :P

Ale może by się obraziła i nie odwiedzała w przyszłości :mrgreen: :wink: .

steelerski napisał/a:
to w tym naszym Zaborzu z tym zalewem wiecznie suchym?

Tak.

Wojciech Bogacz - 14-09-2020, 11:02

Jak tam sięmiewa Sapporo ? Jest jeszcze ?
steelerski - 14-09-2020, 14:17

Pewnie że jest, pozbywać się póki co nie zamierzam :P zaliczyło ze mną kilka zlotów mniejszych i większych, kilka pucharów i innych wyróżnień ze mną zdobyło, generalnie Sapporo stało się pełnoprawnym członkiem rodziny ;) W tym roku nieco więcej odpoczywa, z uwagi na covidowskie restrykcje dotyczące większości tego typu imprez, niemniej jednak ma się dobrze, a mieć się będzie jeszcze lepiej :)
Juiceman - 02-10-2020, 09:24

Bodo teraz kupił Sapporo MK1, będzie brał z niego silnik/skrzynie. Ale może warto do niego napisać o jakieś unikalne części typu tylna blenda na światła, jakieś przełączniki etc? :>