Pajero III - Zamki , wkładki , kluczyk
klema - 15-10-2017, 13:49 Temat postu: Zamki , wkładki , kluczyk Tym razem mam pytanie odnośnie wkładek w zamkach, na zdjęciach są tylne drzwi i drzwi kierowcy. Moje pytanie jak głęboko ma wchodzić kluczyk do wkładki
we wszystkich 3 wkładkach występuje ten sam problem tzn kluczyk wchodzi na dokładnie taka sama głębokość. Rozumiem ze są pewnie zabrudzone i zablokowane ale żeby 3 w identyczny sposób
Jak to wygląda z waszych doświadczeń
Robiłem wkładki w niejednym VAG wozie ale nigdy nie spotkałem się 3 dokładnie tak samo zablokowanymi , zawsze jakaś była różnica.
Georg - 16-10-2017, 15:49
Dwu-centymetrowy "wolny" dystans na grocie między plastikowym gripem klucza a bębenkiem zamka jest prawidłowy - ze zdjęć wynika, że wszystko jest OK.
DonVito - 16-10-2017, 20:00
Jak otwiera i zamyka jest OK.
Jak nie działa, nie jest OK.
Prosty test ...
klema - 17-10-2017, 00:01
No kurde nie otwiera właśnie jak by działał to bym tyłka nie zwracał
PiotrC - 17-10-2017, 15:03
Nie otwiera bo są ząbki w kluczyku są wyjechane.
Może masz jakiś młodszy oryginał ? Jak nie to do Pana, który profesjonalnie takie klucze dorabia. To bolączka Mitsubishi. Otwierasz pilotem, w stacyjce kluczyk się wyciera a potem
zbyszekm2 - 17-10-2017, 15:07
Otwieramy zawsze centralnym zamkiem, Jak nie jest przekręcane kluczykiem jakis dłuższy czas, prawie nigdy nie da się otworzyć kluczem. Można smarować czymś i może da się rozruszać.
kristo8 - 20-10-2017, 08:37
Witam
Podepne sie pod temat.
U mnie ostatnio wynikł problem ze stacyjką po włożeniu kluczyka cieżko przekręcić kluczyk do pierwszej pozycji muszę się strasznie nagimnastykować żeby to zrobić. Jakie macie propozycje na rozwiązanie tego problemu, czy da się stacyjkę naprawić czy już tylko wymiana a może to też problem kluczyka?
Sebastian_T - 20-10-2017, 09:08
A drugi kluczyk tak samo?
Bizi78 - 20-10-2017, 09:39
kristo8, prawdopodobnie wystarczy wyjąć, rozebrać, wyczyścić z syfu, nasmarować i będzie hulać.
W moim przypadku to wystarczyło, koszt 70 zł u speca od autozamków.
zbyszekm2 - 20-10-2017, 12:08
kristo8 napisał/a: | Witam
Podepne sie pod temat.
U mnie ostatnio wynikł problem ze stacyjką po włożeniu kluczyka cieżko przekręcić kluczyk do pierwszej pozycji muszę się strasznie nagimnastykować żeby to zrobić. Jakie macie propozycje na rozwiązanie tego problemu, czy da się stacyjkę naprawić czy już tylko wymiana a może to też problem kluczyka? |
Prawdopodobnie wyrobiła się i będzie potrzebna druga wkładka.
kristo8 - 22-10-2017, 11:30
Nie posiadam niestety drugiego kluczyka. a co do rozebrania i czyszczenia potrzeba zawieść do speca czy można zrobić to samemu? mocno skomplikowana sprawa?
Bizi78 - 22-10-2017, 14:05
Ja się bałem aby czegoś nie pogubić i oddałem w ręce fachowca .
Michał_PIII - 22-10-2017, 20:09
Kwestia jaką posiadasz wiedzę i umiejętności Jak tak to nie jest tak skomplikowane, jak nigdy nie robiłeś może Ci się uda może nie
|
|
|